Prva boćarska liga BiH: Poraz Rastoka u Čapljini

Nakon trotjedne stanke zbog Europskog prvenstva održanog u Grudama, boćari su se vratili domaćim obvezama.

Proteklih dana odigrane su utakmice četvrtog kola nakon kojega su se u gornjem dijelu ljestvice izdvojile četiri ekipe koje predvodi Čapljina, a u skupini su još Sveti Stipan, Široki i Grude. Spomenuti kvartet je konkurenciji umakao za četiri boda, koje ostalim pretendentima na doigravanje neće biti lako dostići jer se prvi dio ligaškog dijela prvenstva igra jednokružno.

Jedinu gostujuću pobjedu izborili su boćari Svetog Stipana koji su u Sarajevu nadigrali ove sezone indisponiranu Napredak Willu 13:9. Istina „vile“ su se ovoga puta bolje držale nego na prethodne tri izgubljene utakmice o čemu svjedoči ukupni zbir poena 140:153, ali to nije bilo dovoljno za prvi(e) bod(ove). U derbiju kola Grude su nadigrale posušku Buru 14:8 i tako se priključile vodećima. Široki je u zanimljivoj utakmici pobijedio ekipu Neuma, pri čemu je Božo Naletilić s 31 pogotkom, izjednačio najbolji rezultat lige. Za razliku od Širokog koji je dobro startao i nakon pretrpljenog poraza opet nastavio s pobjedama „gusari“ su iz tri utakmice već sakupili dva poraza što u nastavku prvenstva neće biti lako nadoknaditi.

Na boćalištu uz Dom umirovljenika u Čapljini ponovo je dominirao Ante Juka Biba. Kao i u prošlom kolu uvjerljivo je dobio dvije pojedinačne i jednu igru u paru. Za momčad Čapljine to je bilo od velike važnosti jer je ekipa Rastoka došla u punom sastavu. Prvi dio utakmice bio je izjednačen, jedino je siguran bio kapetan domaćih Juka, koji je s 13:3 u disciplini pojedinac klasično, dobio Vinka Grbavca. U prvom pojedincu Nikola Zelić je dobio Ivana Vujnovića 13:9, a slavila je i gostujući par Franji Herceg/Ivica Šunjić 13:11. Domaće je u ovoj dionici izvukla trojka u sastavu Đurica Krmek/Drago Medić/Srećko Herceg, koja je dobila gostujuću s tijesnih 11:9. U tzv. tehničkim disciplinama važnu pobjedu u štafetnom izbijanju 30:28, izvukla je domaća kombinacija Ivan Gujinović/Drago Medić. U disciplini brzinsko izbijanje Ivan Gujinović i Nikola Zelić imali su po 28 pogodaka, pa je svakoj ekipi zapao po bod. Ključna u ovoj dionici, bila je pobjeda Ante Juke u preciznom izbijanju, protiv Franje Hercega, 17:5.

Uglavnom, poslije „tehničkih“ disciplina Čapljina je povela 9:5. U zadnjoj ‘turi’ brzom pobjedom par Čapljine Ante Juka/Srećko Herceg podigao je vodstvo Čapljine na 11:5, da bi gosti dobivši preostala dva para Nikola Zelić i Vinko Grbavac 13:9 Matu Primorca i Ivana Gujinovića 13:9, a Ivica Šunjić i Zdravko Nižić, kombinaciju Markotić/Ilić 12:5, utakmicu ponovo doveli u neizvjesnost. Čapljina je imala bod u rukama, ali ne i priželjkivanu pobjedu. O pobjedniku je na kraju odlučivala partija pojedinac klasično u kojoj su se sastali Đurica Krmek i Darko Šunjić, bivši boćar Čapljine. Prvi dio igre pripao je Šunjiću, međutim u nastavku Krmek se razigrao i nakon 13:8, svojoj momčadi osigurao i drugi bod. U svakom slučaju lijepa i zanimljiva utakmica u kojoj je Rastok pokazao da u kompletnom sastavu zaslužuje puno više od trenutačno predzadnjeg mjesta.

Rezultati boćarske lige BiH

Rezultati četvrtog kola

Sarajevo: Napredak Willa – Sveti Stipan 9:13
Široki Brijeg: Široki – Neum 13:9
Grude: Grude – Bura 14:8
Čapljina: Čapljina – Rastok 13:9
slobodno je bilo Dračevo
 
Poredak poslije četvrtog kola

1. Čapljina 6
2. Sv. Stipan 6
3. Široki 6
4. Grude 6
5. Bura 2
6. Neum 2
7. Dračevo 2
8. Rastok 2
9. Napredak Willa 0 bodova

Parovi petog kola

Posušje: Bura – Široki, 21. listopada u 15 sati
Neum: Neum – Napredak Willa, 22. listopada u 14 sati
Posušje: Sveti Stipan – Čapljina
Prolog kod Ljubuškog: Rastok – Dračevo, 21. listopada u 15 sati
Slobodne će biti Grude

 
index Instagram400x230 youtube