Dragan Burić prvi, Alen Buntić treći na šahovskom turniru u Čitluku

U organizaciji Šahovskog Kluba Brotnjo dana 8. listopada 2023. godine u prostorijama Caffe-bar Matrix, povodom manifestacije „Dani berbe grožđa “ odigran je tradicionalni brzopotezni šahovski seniorski turnir.

Na seniorskom turniru nastupilo je 24 igrača, a igralo se švicarskim sustavom od 7 kola s tempom igre od 8 minuta plus 5 sekundi dodatka za svaki odigrani potez. Pobjednika turnira odlučivali su dodatni kriteriji.

Ljubušak Dragan Burić i domaći igrač Mate Vasilj osvojili su identičan broj bodova (6). Pobjednikom turnira proglašen je Dragan Burić dok se Mate Vasilj morao zadovoljiti drugim mjestom.

Predsjednik ŠK Kula - Ljubuški Alen Buntić završio je na trećem mjestu sa 5,5 osvojenih bodova.Njih trojica su nagrađeni diplomama i novčanim nagradama koje je uručio predsjednik ŠK Brotnjo gosp. Dragan Prskalo.

Od Ljubušaka još su nastupili Fran Bradvica koji je osvojio 4 boda te dvoje kadeta Mihaela Buntić 3,5 i najmlađi sudionik turnira desetogodišnji Šimun Enzo Buntić sa 3 osvojena boda.

 
index Instagram400x230 youtube