BK Ljubuški ostvario zapažene rezultate u 2021. godini

S ciljem promoviranja biciklizma kao sve popularnijeg vida rekreacije, skupina biciklističkih entuzijasta osnovala je u listopadu 2012. godine Biciklistički klub Ljubuški.

Od tada pa do danas ovaj klub ostvario je zapažene rezultate, a njegovi članovi sudjelovali su u brojnim biciklističkim turama diljem Bosne i Hercegovine i susjedne Hrvatske.

Osobito uspješna bila je protekla godina, tijekom koje su, kako je istaknuo tajnik kluba Josip Ramljak, dobili državnu prvakinju u biciklizmu i ostvarili dobar ekipni plasman osvojivši treće mjesto u jakoj konkurenciji klubova u BiH.

Rekreativni i natjecateljski događaji

-Oni koji prate rad našeg kluba znaju da je ovo bila povijesna godina što se tiče natjecateljskih rezultata. Tako smo tijekom proteklog vikenda ponosno primili dva pehara za postignuća naše natjecateljice Dragane Matić i jedan pehar za plasman kluba na kraju sezone. Velik je to uspjeh za nas, ali i za grad koji predstavljamo, kazao je Ramljak za Dnevni list.

 Kada su u pitanju planovi kluba u novoj godini, prioritet je kontinuirano povećanje članstva, ali i poticanje djece na bavljenje biciklizmom kao sportom.

 -Planiran je niz rekreativnih i natjecateljskih događaja od kojih bih izdvojio dječju utrku na Gračinama. Krajem mjeseca svibnja u Ljubuški će ponovno doći regionalni natjecatelji koji će nastupiti na drugom izdanju Ljof-a i utrci koja je najavljena u kalendaru Premijer lige BiH XCM Stipe, a planirana je i dječja utrka, kao i rekreativna biciklijada. Među kandidatima smo za organizaciju utrke koja će odrediti državnog prvaka BiH u olimpijskom krosu za sezonu 2022., a odluku ćemo dobiti do sredine drugog mjeseca. Nadamo se kako će nam Biciklistički savez BiH pružiti priliku da organiziramo jedan takav prestižan događaj, naglasio je Ramljak.

Dodao je da u klubu misle i na rekreativce, stoga će za njih organizirati nekoliko atraktivnih biciklističkih tura, kao i tradicionalnu biciklijadu kojom će proslaviti deset godina postojanja kluba.

Sve veći broj žena u klubu

Ramljak je kazao i to kako najmlađi uzrast u klubu čine mali rekreativci na pomoćnim točkovima i guralicama, dok na natjecanjima sudjeluju natjecatelji do 2011. godišta. Vrijedi spomenuti i to kako se i sve veći broj žena učlanjuje u klub.

 -Zanimanje žena za učlanjenje u klub kroz proteklih nekoliko godina u stalnom je porastu i to je pohvalno. Ipak je prva titula državnog prvaka u povijesti našeg kluba stigla od nježnijeg spola. Također, suradnja s drugim klubovima je iz godine u godinu sve bolja i bolja, a kroz posljednje dvije godine ozbiljnijeg djelovanja postali smo klub od kojeg se može štošta naučiti, rekao je Ramljak.

 Kažimo i to da godišnja članarina kojom se potiče rad kluba i ostvaruju određene pogodnosti iznosi 30 maraka, a besplatna je za one koji nemaju navršenih 18 godina. 

Detaljnije informacije možete dobiti putem službenog profila kluba na Instagramu i Facebooku, kao i pozivom na brojeve mobitela 063/616-482 (Mirko) i 063/332-222 (Josip).

 
index Instagram400x230 youtube