U 2021. godini u okviru najljepše sportske priče u Bosni i Hercegovini biti će održana natjecanja u 45 bh. gradova, a pravo sudjelovanja ove godine imaju dječaci i djevojčice 2006. godište i mlađi.

Specijalni partner Igara ove godine je Olimpijski komitet BiH s kojim mališani na terenima kroz BH Telecom Sportske igre mladih Turneja radosti, uče o načelima olimpizma te zdravom načinu života.

Igre, uz finansijsku podršku USAID-a, nastavljaju realizirati projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” u suradnji sa Košarkaškim savezom BiH, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu, navodi bhrt.ba.

U Ljubuškom su u prethodnom razdoblju, po prvi put, održana natjecanja Igara u pojedinačnim sportovima, a ovaj put djevojčice i dječaci iz ovog grada su imali zadatak pokazati šta znači biti timski igrač i koliko je važan fair play na terenu. U okviru Kinder Joy of moving Cupa, košarkaškog natjecanja, pobjedu su ostvarile ekipe „Brace“ u muškoj i „Štrumfovi“ iz Čapljine u ženskoj konkurenciji. Pobjednici rukometnog natjecanja u Ljubuškom su ekipe RK „Izviđač“ i HRK „Grude“.

„Radujemo se pobjedi na Podravka Cupu i nadamo se da ćemo uspjeti pobijediti i na polufinalu te ostvariti plasman u Sarajevo“,istakla je Ana Vukoja, kapetan ekipe HRK „Grude“.

Naredni gradovi domaćini Plazma Sportskih igara mladih su Trebinje, Mostar i Široki Brijeg gdje će biti održana natjecanja u odbojci u okviru Vitalia Cupa za hercegovačku regiju.