Mostarac rođen u Ljubuškom dobio laskavo priznanje u Poljskoj

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Zvonimir Kožulj (25) ove sezone naprosto briljira u Poljskoj.

Kožuljeva poljska avantura je započela u ljeto 2018. godine, a da je nekadašnji nogometaš Širokog Brijega napravio odličan potez prelaskom u Pogon Szczecin dalo se zaključiti već nakon nekoliko mjeseci.

U dosadašnjem dijelu prvenstva Kožulj je kao vezni igrač upisao sedam asistencija i tome dodao osam pogodaka, a posljednji koji je postigao u minulom kolu završio je u mreži varšavske Legije, što mu je na kraju donijelo i laskavo priznanje.

Službeni portal Ekstraklase uvrstio je Kožulja u idealni tim 35. kola, po tko zna koji put, a mjesto u njemu našli su još Robak, Valencia, Zarandia, Jodlowiec, Bochniewicz, Klemenz, Helik, Sekulić i Szmatula.

"Nadam se pozivu Prosinečkog"

Mostarac koji je spletom okolnosti rođen u Ljubuškom ne gubi nadu da njegovi sjajni nastupi neće promaći ni izborniku Robertu Prosinečkom.

"Normalno da mi je cilj igrati za reprezentaciju. Moje je da nastavim s ovakvim igrama, da dižem formu i da se generalno ponašam kao kompletna osoba vrijedna prilike u nacionalnom dresu. Nadam se da ću naći svoje mjesto na nekom od narednih okupljanja", kazao je nedavno Kožulj za SportSport.ba.

Kožulj je prvi i posljednji nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 2016. godine protiv Japana kada je na kormilu bio još Mehmed Baždarević.

Prije nego što je došao u Pogon igrao je za Hajduk, Široki Brijeg, Vitez i Branitelj.

 
index Instagram400x230 youtube