Na današnji dan: Zidaneov čudesni volej vratio Real na krov Europe

Na današnji dan 2002. godine madridski Real po deveti je puta u svojoj povijesti osvojio naslov prvaka Europe. Finalna utakmica Lige prvaka igrala se na Hampden Parku, a protivnik je bio Bayer Leverkusen kojeg je svladao s 2:1.

Real je u utakmicu ušao kao favorit, no to se nije vidjelo na samom susretu. Njemačka je momčad odmah pokazala kako se došla nadigravati i pokušati skinuti etiketu gubitnika koju su sami sebi prilijepili te sezone nakon što su, igrajući odlično kroz cijelu sezonu, u završnici prokockali i prvenstvo i Kup.

Ipak, bolje je krenulo za španjolsku momčad koja je povela nakon devet minuta igre. Roberto Carlos izveo je dugačko ubacivanje iz auta za Raula koji je pobjegao protivničkoj obrani i prizemnim udarcem pogodio donji lijevi kut.

Odgovor je stigao vrlo brzo. Već pet minuta kasnije Bayer je stigao do poravnanja, ubacio je Schneider, a najviši u skoku bio je Lucio koji ju šalje iza leđa Cesara. Obje su momčadi imale svoje prilike, a sve do posljednjih sekundi prvog poluvremena rezultat se nije promijenio.

Kada su svi mislili da će se na odmor otići rezultatom 1:1, ukazao se Zinedine Zidane. Francuski nogometaš sjajnim je volejem sa 16 metara poslao loptu u gornji desni kut vratara njemačke momčadi i vratio Kraljevski klub u vodstvo.

U nastavku susreta rezultat se više nije promijenio, Bayer je imao nekoliko dobrih prilika za izjednačenje, no nije bio potpuno konkretan da dobru igru okruni i pogotkom. Dodajmo i to kako je u dresu Bayera cijelu utakmicu odigrao Boris Živković, Marko Babić ušao je u prvoj minuti sudačke nadoknade, dok Jurica Vranješ nije nastupio.

 
index Instagram400x230 youtube