Mislav Ćutuk debitirao za prvu momčad Dinama

Jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa, 17-godišnji Ljubušak Mislav Ćutuk u subotu je debitirao za prvu momčad Dinama.

Daroviti napadač modrih prve minute za aktualnog prvaka Hrvatske upisao je u ogledu s Goricom protiv koje je ostvarena pobjeda s 2:1, a u igru je ušao u 88. minuti zamijenivši dvostrukog strijelca Sandra Kulenovića.

Mislav_Ćutuk_GNK_Dinamo_-_Gorica_2.png

Ćutuk je prve nogometne korake napravio u ljubuškim klubovima Bigesteu i Slogi, a potom i u NK Međugorje s kojim je osvajao brojne turnire i nagrade za najboljeg strijelca i igrača te je svojevremeno bio najbolji nogometaš u Bosni i Hercegovini u svome uzrastu što nije promaklo skautima Dinama za kojeg je potpisao u ljeto 2019. godine. Izvrsnim nastupima za pionire i kadete kluba, gdje je bio i najbolji strijelac, osigurao je mjesto među mladim reprezentativcima Hrvatske. Samo prošle sezone u ukupno 48 nastupa upisao je čak 47 pogodaka i tom impresivnom učinku pridodao šest asistencija.

Njegove igre za mlađe uzraste Dinama naišle su na zanimanje velikih europskih klubova iz "Liga petice", kao što su Dortmund, Hoffenheim i drugi, a nedavno se javio i talijanski velikan Juventus sa sedmeroznamenkastom ponudom, no ipak je odlučio ostati u Dinamu i potpisati stipendijski ugovor.

Bio je među igračima prvog tima s kojima je trener Sergej Jakirović započeo pripreme za nadolazeću sezonu, što je bila potvrda da na njega u klubu najozbiljnije računaju, a sada je upisao i prve minute za prvaka Hrvatske te je ujedno i jedini Ljubušak koji je nastupio za Dinamo u novijoj povijesti kluba.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 26 Kolovoz 2024 14:31
 
index Instagram400x230 youtube