Visoka pobjeda nogometaša Ljubuškog na početku nove sezone

U subotu i nedjelju počelo je natjecanje u 2. ligi F BiH – skupina Jug.

Nogometaši Ljubuškog su jučer u 1. kolu ugostili Turbinu iz Jablanice i slavili s visokih 5:0, na poluvremenu je bilo 2:0. Domaćini su poveli golom Luke Bebeka u 25. minuti, a 13 minuta kasnije na 2:0 povisio je Josip Šošić i tim rezultatom se otišlo na odmor. Vodstvo Ljubušaka na 3:0 podigao je Gabrijel Puljić golom u 57. minuti, tri minuta kasnije Luka Bebek je svojim drugim golom povisio na 4:0, a konačni rezultat 5:0 postavio je kapetan Nikola Granić u 66. minuti. Nakon 1. kola Ljubuški je vodeći na ljestvici s tri osvojena boda i gol razlikom 5:0.

Povodom početka nove sezone u 2. ligi F BiH – skupina Jug u programu Radija Ljubuški gostovao je trener Ljubušaka Andrej Markić. S Markićem je razgovarano o tome kako su protekle pripreme nogometaša Ljubuškog, promjenama u momčadi u odnosu na prošlogodišnju sezonu, očekivanjima i ciljevima u sezoni koja je pred nama te upisima u Nogometnu školu NK Ljubuški.

Markić je izrazio zadovoljstvo odrađenim pripremama s obzirom na činjenicu da je većina igrača zaposlena i radi, tako da su pripreme odrađivali u skladu sa slobodnim vremenom i ostalim okolnostima vezanim za posao. Kada je u pitanju igrački kadar ističe da u momčadi nema gotovo nikakvih promjena, da je politika kluba i njega kao trenera da za momčad igraju domaći igrači. S toga su u klubu odlučili da neće dovoditi nove igrače i da će okosnicu momčadi činiti mlada momčad iz protekle sezone. Kada su u pitanju odlasci ni tu nije bilo velikih promjena, momčad je za sad napustio samo Marko Čuljak.

Cilj u novoj sezoni nije ulazak u viši rang natjecanja već što bolji plasman na ljestvici i afirmacija mladih igrača.

„Naravno da ćemo svaku utakmicu igrati na pobjedu i dati sve od sebe da budemo što bolje plasirani na kraju prvenstva“, ističe Markić.

Na kraju razgovora je pozvao djecu svih uzrasta da se, ukoliko imaju interesa, upišu u školu nogometa NK Ljubuški i tako se priključe mnogobrojnoj djeci koja tamo već treniraju.

 
index Instagram400x230 youtube