Doznajemo Dalićev sastav za ključnu utakmicu Hrvatske! Izbornik spremio novosti u obrani i napadu

Neki strani mediji nagađali su kako Marcelo Brozović gubi poziciju u prvih 11 te da umjesto njega uskače Mario Pašalić. Međutim, čini se kako izbornik ipak još vjeruje Marcelu, igraču s 97 nastupa za vatrene, i godinama jednoj od ključnih poluga momčadi

Danima već traju nagađanja s kojim će sastavom Zlatko Dalić napasti Albance; od navijača do novinara, čak i stranih, očito jako zainteresiranih za zbivanja u bazi vatrenih – svi su u potrazi za novih idealnih 11 Hrvatske. Evo nekih od tih teza: naime, dan nakon poraza od Španjolske, izbornik Dalić – upitan u mogućnosti Ivana Perišića – bio je skeptičan oko njegove fizičke moći za početi tako važnu utakmicu, a sada, dan uoči Albanije, ispada kako je Perišić ipak u sastavu. I to na poziciji lijevoga braniča, onoj na kojoj je primjerice nastupio u finalu Lige nacija prošle godine, što znači dvije stvari: da Pongračić seli na klupu i da na njegovo mjesto u sredini obrane uskače Gvardiol, te da izbornik očito nije zadovoljan stanjem klasičnoga lijevoga braniča Borne Sose. Dakle, Perišić – koji je očito uvjerio šefa da je spreman i koji ima ogroman motiv pomoći selekciji - trebao bi biti rješenje za lijevi bok, u suradnji s Kramarićem na krilu.

Također, šuška se kako je iz momčadi ispao i Josip Stanišić, te da je stožer jako blizu odluci da na desnom beku zaigra Josip Juranović. To je već bila izbornikova praksa, ta dvojica braniča znala su se izmjenjivati, premda se Stanišiću nema što posebno zamjeriti za izvedbu protiv Španjolaca, jer nije bio ništa lošiji (ni bolji) od ostatka momčadi. Tom odlukom vjerojatno se želi dobiti izraženiji napadački učinak po desnom boku, a Juranović je u ovom trenutku svježiji od Stanišića.

Novost se navodno sprema i u vršku napada, gdje bi Bruno Petković trebao nastupiti umjesto Ante Budimira. Izbornik je u četiri oka razgovarao s Petkovićem, izgladili su nesporazum oko izvođenja penala protiv Španjolske i okrenuli se Albancima, protiv kojih se od Brune očekuje da bude igrač odluke. Zašto ne, kada je Petković već znao zablistati u odlučujućim utakmicama, poput one s Brazilom na Svjetskom prvenstvu, odnosno protiv Nizozemske u Ligi nacija. Bit će ovo veliki ispit zrelosti i moći Dinamovoga napadača.

Neki strani mediji nagađali su kako Marcelo Brozović gubi poziciju u prvih 11, te da umjesto njega uskače Mario Pašalić. Međutim, čini se kako izbornik ipak još vjeruje Marcelu, igraču s 97 nastupa za vatrene, i godinama jednoj od ključnih poluga momčadi. Tako bi naša momčad u susretu s Albanijom mogla izgledati ovako: Livaković – Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić – Brozović, Modrić, Kovačić – Majer, Petković, Kramarić.

Na kraju važna napomena: dođe li do kaznenoga udarca, izvođač će – bude li u igri – biti Luka Modrić. Drugi u hijerarhiji je Kramarić, naravno pod uvjetom da prekršaj ne bude na nekome od njih.

 
index Instagram400x230 youtube