Možda bi dobro došao Vatrenima. Ljubušak najbolji u porazu BiH protiv Talijana

Talijanska nogometna reprezentacija je na stadionu Carlo Castellani u Empoliju imala generalnu probu prije odlaska na Euro 2024. u Njemačkoj, a protivnik im je bila Bosna i Hercegovina.

U prvom poluvremenu momčad Sergeja Barbareza stvorila je i nekoliko dobrih prigoda, ali Talijani su na kraju ipak uspjeli pobijediti s 1-0 pogotkom Davidea Frattesija na asistenciju Federica Chiese pred kraj prvog poluvremena.

Najbolje ocijenjeni pojedinac u redovima gostiju prema Sofascoreu bio je Nikola Katić. Stoper iz Ljubuškog imao je 88% točnih dodavanja, dva osvojena zračna duela i četiri otklonjene opasnosti čime je zaradio ocijenu 7.4. Bivši hrvatski reprezentativac u posljednje vrijeme igra kao preporođen, a prije samo par dana proglašen je prema švicarskom portalu Sport.ch za najboljeg stopera švicarskog prvenstva u prošloj sezoni. U 35 utakmica za Zürich postigao je i četiri gola.

Podsjetimo se da je Katić jedini svoj nastup za A selekciju Hrvatske zabilježio 2017. u pobjedi nad Meksikom (2-1) u prijateljskoj utakmici. Tada je izbornik Hrvatske bio Ante Čaćić, ali nakon toga nekadašnji Hajdukov stoper nije sudjelovao u akcijama Vatrenih pa je prihvatio poziv iz BiH i promijenio dres.

Tko zna, u ovakvoj formi bi možda trenutačno dobro došao Dalićevim trupama u Njemačkoj. Barem kao dio rotacije…

Poslijednja izmjena danaUtorak, 11 Lipanj 2024 08:46
 
index Instagram400x230 youtube