NK Ljubuški ubilježio šesti neriješen ishod ove sezone

U okviru 12. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – Jug jučer je odigrano pet od sedam zakazanih utakmica, a razlog tome su vremenske neprilika.

Jedini neriješen ishod je viđen u susretu između Ljubuškog i Bjelopoljca, a isti je završen rezultatom 2:2.

Za Ljubušake je ovo šesti neriješen ishod ove sezone, a zgoditke za Ljubuški u ovom susretu postigao je Nikola Granić.

Sloga iz Donjeg Vakufa-Uskoplje je na “Košutama” razmontirala ekipu Stoca sa rezultatom 8:2 čime svoj stadion pretvara u jednu pravu malu tvrđavu jer su u posljednje tri utakmice kod kuće ostali neporaženi.

Stolac nastavlja bilježiti loše rezultate i nastavlja da pada na ljestvici lige. U posljednjih pet utakmica su oni samo jednom uspjeli biti pobjednici i to protiv Neuma u gostima kada su domaćine pobijedili sa 2:1.

Klis nastavlja borbu za promociju u viši rang jer su na svom stadionu savladali Grude bez većih problema sa rezultatom 2:0. Strijelci za domaći tim su bili Aid Kudra i Bern Šimunović.

Oni su se ovom pobjedom približili Čapljini na dva boda, s tim da oni nisu odigrali svoj današnji msusret koji je otkazan zbog vremenskih neprilika koje su zahvatile Bosnu i Hercegovinu.

Neum je ostvario prvu pobjedu nakon četiri vezana poraza jer su na svom terenu savladali Ramu s konačnim rezultatom od 3:1. Ovo je bio prvi poraz Rame u posljednjih pet kola.

Brotnjo je bio identičan kao i Neum u smislu da su i oni svoje protivnike, ekipu Kamešnice, savladali sa 3:1 s razlikom da su to oni uspjeli u gostima. Gosti bilježe solidne rezultate u posljednje vrijeme i nalaze se na petoj poziciji.

https://iks-portal.info/sport/nogomet/item/17161-nk-ljubuski-ubiljezio-sesti-nerijesen-ishod-ove-sezone.html

 
index Instagram400x230 youtube