Dalić: Svaka čast dečkima na svemu, dali su sve od sebe

Dalić: Svaka čast dečkima na svemu, dali su sve od sebe HTV / HRT

Hrvatska nogometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva nakon što je u susretu osmine finala u Kopenhagenu pred 25.000 gledatelja nakon produžetaka izgubila od Španjolske sa 3-5.

 Prvo poluvrijeme bili smo inferiorni, nisu bili pravi, ali uspjeli smo imati 1:1. Na kraju smo se vratili sa 3:1 na 3:3. Svaka čast dečkima na svemu. Stvorili smo dvije šanse kod 3:3 u nastavcima i nismo uspijeli zabiti gol, dogodio nam se kiks. Tužan sam i žao mi je zbog svih koji su nas došli podržati. Žao mi je i dečki koji su dali sve od sebe, potrošili se maksimalno, do zadnjeg atoma snage. Nismo prošli dalje, ali mogu biti sretan i ponosan što su dečki pokazali, pogotovo kad smo se vratili nakon 3:1, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Osvrnuo se i na situacije kada je Rebić mijenjao kopačke, a Gvardiol pio vodu dok smo primali golove.

- To su te dvije situcije u kojima nas je protivnik kaznio. Očito moramo još odrasti i te stvari napraviti drugačije, kvalitetnije i bolje jer ovo nije bila utakmica protiv Škotske ili Češke već protiv jako dobre momčadi koja kažnjava svaku nepažnju i kiks, istaknuo je.

Na pitanje zašto Oršić nije više igrao na Europskom prvenstvu Dalić je rekao da je bio Ivan Perišić i njih dvojica ne mogu igrati zajedno. 

Dodao je i da je imao namjeru da ubaci Vrsaljka, ali da je zakasnio.

Na pitanje što si najviše zamjera i koja mu je najveća greška rekao je kako su oni ostvarili cilj.

- Cilj je bio da prođemo grupu. Naišli smo na Španjolsku, tešku momčad, nismo se danas obrukali, dapače, bila je sjajna utakmica s naše strane.

Rekao je i da sada nije vrijeme da govori o svom mandatu koji traje do kraja 2020.

- Bilo je grešaka, čovjek radi i pravi greške. Načinio sam ih sigurno, ali sam za sebe ću ih analizirati ispraviti, zaključio je.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 29 Lipanj 2021 08:31
 
index Instagram400x230 youtube