Tedeschi predstavio Cedevita Olimpiju: "To nitko u Europi nije napravio"

KK Cedevita Olimpija novi je klub koji će djelovati na ovim prostorima, igrati ABA ligu i postojati umjesto dosadašnjih oblika Petrol Olimpije i Cedevite. Emil Tedeschi odnosi svoju igračku u Sloveniju gdje će pokušati ono što nije uspio u Hrvatskoj, izgraditi veliki i konkurentan klub u europskim okvirima.

"Ovo je nešto novo, to još nitko u Europi nije napravio niti u jednom sportu. Ovo što stvaramo je avangarda, a to radimo jer volimo košarku. To nije ulaganje vanjskog sponzora u Olimpiju već ravnopravno spajanje dva kluba, prvo takvo spajanje dva kluba iz dvije različite države", pojasnio je Tedeschi.

Spajanjem Cedevite i Olimpije, Ljubljančani spašavaju svoj status u ABA ligi, a Tedeschi tu ne vidi neki problem. "Klubovi su vlasnici lige i tu nema nekih ograničenja, ne vidim zašto bi to bio problem. Članstvo u ABA ligi je članstvo klubova, a ne država. Svaka država može imati maksimalno pet klubova, a naš novi klub bit će jedan od dva kluba iz Slovenije uz Primorsku."

U Hrvatskoj ostaje djelovati juniorski pogon na Velesajmu, a upućuje se prema HKS-u zahtjev za osnivanjem Cedevite Junior, kluba koji bi igrao hrvatsko prvenstvo. Tedeschi vjeruje kako će Cedevita Junior igrati odmah najviši rang, ali i ako bude morala krenuti ispočetka, krenut će.

"Na Velesajmu smo investirali velika sredstva i razvili jedan od najljepših kampova u Europi i svijetu te očekuje da će nam biti dopušteno da igramo HT Premijer ligu. Ne bih bio sretan ako nam se to ne dopusti, ali ako HKS bude smatrao da trebamo krenuti od najnižeg ranga, krenut ćemo. Ne bi nam to bila uvreda, ali bio bih sigurno tužan. Vjerujem u rad s mladima, ali i da je interes svih da krenemo igrati u Premijer ligi od prvog dana."

Tedeschi vjeruje kako će u Ljubljani imati puno veću podršku nego što je to bilo u Zagrebu i da će spajanjem dva kluba koja su imala problema s posjetom i podrškom, uspjeti stvoriti jaki klub kojeg će i navijači prihvatiti.

Cedevita Olimpija igrat će ABA ligu i Eurokup, a želja joj je dohvatiti Euroligu i tamo se zadržati duže vrijeme. Ostaje još za vidjeti što će biti i s ABA ligom i koja će biti konačna lista sudionika za sljedeću sezonu, ali bit će i zanimljiva odluka HKS-a po pitanju Cedevite Junior.

 
index Instagram400x230 youtube