Košarkaški Posušja prvaci Lige Herceg-Bosne!

U Grudama je sinoć odigrana četvrta utakmica finala Košarkaškog prvenstva Herceg-Bosne između KK Grude – KK Posušje.

Posušje na početku utakmice ubacuje u veću brzinu i polako povećava prednost. Iako je Posušje vodilo 8 poena, Grude prave seriju i preuzimaju vodstvo. Grude dobivaju prvu četvrtinu 22:19 na krilima Zlatka Galića i Domagoja Mikulića.

Na terenu se vidjela velika borbenost u obje ekipe, što je za svaku pohvalu.

U drugoj četvrtini Posušje je pokazalo bolji pristup. Na odmor se otišlo 34:45 za goste. Najraspoloženiji kod Posušja bio je Nikola Lebo s 11 poena. Domaće je predvodio Zlatko Galić s 11.

U trećoj četvrtini Gruđani ne uspijevaju smanjiti prednost. Iako je Posušje imalo na trenutak i 17 razlike prednosti, u posljednju dionicu se ušlo rezultatom 51: 62.

Posušje je podiglo svoju razinu igre na krilima Nikole Lebe. Gruđani su probali smaniti zaostatak, ali košarkaši Posušja nisu popuštali. Dvije minute prije kraja Gruđani su smanjili na minus 9 s dvije vezane “trice”.

Posušje je na kraju slavilo 80:69.

Najbolji u redovima Posušja bio je Nikola Lebo s 27 poena.

Kod Gruđana najbolji su bili Zlatko Galić, Domagoj Mikulić i Marko Andrijanić.

Posušje je ovom pobjedom izborilo i ulazak u Prvu ligu BiH iz koje je ispalo 2009. godine.

Podsjetimo, u finalu su “Žuti” iz Posušja vodili 2-1, a igralo se na tri pobjede. Posušje je u prošloj utakmici na domaćem terenu propustili prvu “match loptu”. Gruđani su smanjili na 2-1 na krilima Zlatka Galića koji je postigao 30 poena.

Poslijednja izmjena danaPetak, 30 Travanj 2021 08:12
 
index Instagram400x230 youtube