Razgovor s povodom: Ljubušanka Katarina Vištica nakon osvajanja dvije prestižne titule

Ove nedjelje u Ljubuškom priređen je boksački spektakl na manifestaciji “The Road to the Stars”.

U glavnoj borbi večeri domaća boksačica Katarina Vištica nokautom je svladala Sonju Pilipović iz Hamburga i tako osvojila dvije prestižne titule po europskoj WBL organizaciji i svjetskoj WBF organizaciji u superwelter kategoriji.

Naša Katarina se pokazala u sjajnom izdanju i već u drugoj rundi je nokautirala svoju protivnicu i tako u velikom stilu osvojila dva pojasa i to po europskoj WBL organizaciji i svjetskoj WBF organizaciji.

Naravno, nakon ovako sjajnog uspjeha, da smo u ponedjeljak u našem programu ugostili našu Katarinu i s njom razgovarali o sinoćnjoj borbi, ali i o njezinim daljnjim planovima.

„Kod mene se još nisu slegli dojmovi od sinoćnje borbe. I dalje cijelo jutro zvoni telefon. Čestitao mi je izuzetno velik broj ljudi. Jutros kad sam se probudila milijun i jedan propušten poziv, brojne poruke, još i dalje sam pod tim dojmom. Stvarno je neopisivo imati toliku podršku publike. Hvala svima koji su me sinoć došli podržati, ali i ostale borce. Dala sam svoj maksimum, pokazala sam tko sam i što sam. Svaka čast ekipi koja je pomogla na bilo koji način u organizaciji. Borila sam se svugdje u svijetu, ali ovdje sam pred svojom publikom imala posebnu tremu. Kad sam ušla u ring koljena su mi sama klecala, znaš da su tu tvoji ljudi, tvoja publika, tvoj grad i koljena sama klecaju. Ali bila sam spremna u glavi, slušala sam trenere, smireno sam radila, držala se taktike i uporan rad isplatilo se na kraju“, priča Katarina.

Detaljno je opisala kako je došla do pobjede nokautom u drugoj rundi.

„Sredinom druge runde čekala sam znak od svojih trenera. Kad su mi rekli kreni, prelazim iz lijevog garda u desni, i to je jednostavno bila ta situacija gdje sam iskoristila svoju prednost jer sam ja i ljevak i dešnjak. Naime, 99 posto boraca naviklo je na lijevi gard i sad kad se netko u pola borbe prebaci u desni gard totalno je drugačije. U jednom trenutku protivnica mi se otvorila na desni kroše, pogodila sam desnim krošeom u samu vilicu, pala je, u tom trenutku ja bježim u bijeli kut. U istoj sekundi misliš, molim te Bože nemoj da se ustane i čekaš, i brojim i vidim da se ne ustaje. Istovremeno ne znaš kako je protivnica hoće li se uopće ustati. Sudac proglašava kraj, ja ne znam što ću. Ili bi se smijala jer sam pobijedila ili bi plakala jer ne znam kako je protivnica. Moraš vidjeti i je li protivnica dobro. Na sreću sve se dobro završilo, a ja još ne shvaćam što sam postigla“, kaže Katarina i dodaje kako je u ponedjeljak jutro obišla protivnicu i da se dobro osjeća.

Dodatno je objasnila kako ženska runda traje dvije minute, te naglasila, da su joj te dvije minute druge runde bile najduže dvije minute u životu.

Govoreći o planovima za iduće razdoblje istaknula je da bi sljedeći njezin korak trebao biti WBC-ov pojas prvaka svijeta.

„On je prvi na ljestvici. Ova dva pojasa su drugi i treći po redu sad ostaje još taj zeleni. Ja samo čekam poziv od Federacije. Sad sam pokazala da sam spremna, da se ne bojim nikog i nastavljamo raditi na osvajanju naslova WBC-ova pojasa“, ističe Katarina. 

U razgovoru se osvrnula i na ostale borbe koje su održane u nedjelju večer u Ljubuškom.

Na kraju razgovora je vrlo emotivno govorila o razgovoru sa suprugom Jure Čuvala, najuspješnijeg kanadskog boksača svih vremena ljubuškog podrijetla. Podsjećamo, on je tijekom svoje karijere dva puta imao borbu za naslov svjetskog prvaka, a ukupno je odradio 93 borbe, pri čemu se borio s najvećim boksačima svih vremena, Muhammadom Alijem, Joeom Fraizerom i Georgeom Foremanom. O njegovoj veličini govori podatak da nikada nije srušen na pod i da nikada nije nokautiran. I kad su, nakon serije primljenih udaraca, prekidali njegove mečeve, on bi stajao na nogama.

Katarina je objasnila da joj je Jurina supruga u video razgovoru kazala da je Jure vrlo loše, nalazi se u bolnici, ne može razgovarati ali povremeno razumije sugovornika i  odgovara mimikom ili stiskom ruke.

Od Jure i njegove supruge dobila je punu podršku koja joj puno znači i vrlo zahvalna im je na tome.

Radio Ljubuški

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 26 Travanj 2023 12:46
 
index Instagram400x230 youtube