Razgovor s povodom - Toni Čolina: Jedan poraz ne znači ništa, ali loš pristup znači puno

Nakon odlične igre i pobjede u Živinicama protiv Konjuha (34:26), rukometaši ljubuškog Izviđača su neugodno iznenadili svoje navijače porazom na vlastitom terenu od sastava Gračanice.

Gosti nikad dosad nisu odnijeli bodove iz Ljubuškog, a ovoga puta su vodili čitavim tijekom utakmice i na kraju slavili sa 37:34. Broj primljenih golova govori da obrana, odnosno borbenost i disciplina, očito nisu bili na razini zadatka.

 – Ušli smo mlako u utakmicu, Gračanica je iskoristila sve što smo im pružili. Na kraju smo imali priključak na jedan razlike u drugom poluvremenu. Nije bila velika razlika, ali u trenucima kad smo se vraćali dobili bi neko glupo napravljeno isključenje i nikako nismo mogli do izjednačenja, osvrt je trenera Skauta Tonija Čoline.

Damir Kadrić je za Gračanicu zabio 7 golova, a pratio ga je Luka Grahovac sa 6. Kod domaće ekipe raspucan je bio Miloš Kos sa 10 golova.

Djeluje kao da su igrači imali previše samopouzdanja poslije sigurne pobjede protiv Konjuha.

– Sigurno je dosta toga utjecalo, ali mladi smo, moramo akumulirati svoje osjećaje i fokusirati se na sljedeće obveze. Ne možemo gledati previše unazad, niti previše unaprijed. Moramo živiti u momentu i raditi ono o čemu govorimo i što treniramo. Nekad se desi da je fantastično, nekad ovako kako je sad bilo. Nadam se da nećemo previše žaliti, već se okrenuti utakmici sa Slobodom. Jedan poraz ne znači ništa, ali loš pristup znači puno. To moramo popraviti kako bi ispoštovali sami sebe, a onda sve ostale, poručio je Čolina.

Sljedeći domaći protivnik im je tuzlanska Sloboda (subota, 20 sati, prijenos na BHT1) koja je u svojoj prvoj ovosezonskoj utakmici u srijedu nadigrala Slogu u Gornjem Vakufu – Uskoplju (33:23).

 – Oni su odlično odigrali prvu utakmicu, doveli su mlade momke uz one starije koji su bili okosnica tima prošle sezone, doveli su trenera svjetskog renomea (Crnogorac Zoran Kastratović, op.a.), tako da su ozbiljan protivnik i dužnici naši od prošle godine što se tiče Kupa. Po ovoj prvoj utakmici rekao bih da su jači nego prošle sezone, ali opet su sve to mladi momci koji su dovedeni. Očekuje nas sigurno velika borba kao i u svakoj našoj dosadašnjoj utakmici, rekao je Toni Čolina.

Povratak u redoviti ritam

Prvenstvo Bosne i Hercegovine je startalo utakmicama 2. kola prošlog vikenda, minule srijede se potom igralo odgođeno 1. kolo, tako da se sljedećeg vikenda natjecanje vraća i odvijat će se u redovitom ritmu, piše dnevni.ba.

 
index Instagram400x230 youtube