Intervju: Ljubušak Luka Nižić najbolji strijelac Druge lige NS FBiH (skupina jug)

Jesenski prvaci Druge lige NS FBiH - jug s maksimalnim učinkom su nogometaši Ljubuškog.

Ljubušaci su u 12 odigranih utakmica zabilježili isti broj pobjeda. Obzirom da prvim pratiteljima Turbini i Klisu bježe velkih trinaest bodova pitanje naslova prvaka skoro da je već riješeno.

Uz nekolicinu iskusnijih, trener Damir Vučić sastavio je momčad od mladih igrača. U svojm redovima Ljubuški ima i prvog strijelca lige Luku Nižića koji je u jedanaest nastupa čak 12 puta tresao protivničke mreže. Iako ima samo 20 godina Luka je već promijenio dosta klubova.

-Još kao dječak počeo sam s prvim treninzima u Ljubuškom. Iz Ljubuškog odlazim u Neretvanac, HAŠK pa Dinamo. U Dinamu sam odradio omladinski staž, nastupao za kadete i juniore. Zadnji pola godine prije povratka u Ljubuški proveo sam u slovenskom drugoligašu Krškom.

Ostajem u Ljubuškom

Vaše igre nisu ostače nezapažene. U nekoliko navrata pozivani ste u kadetsku reprezentaciju BiH?

-Pokojni izbornik BH reprezentacije Sakib Malkočević pozivao me u kadetsku reprezentaciju. Mlad sam, želja mi je jednog dana zaigrati i za najbolju BH vrstu.

Ljubuškom dobro ide. Prošetao se ligom u jesenskom dijelu prvenstva...

-Ljubuški je prerastao ovaj rang natjecanja. Daleko smo ispred ostalih, ne samo kvalitetom nego i u svim drugim segmentima.

Za Vaše usluge u zimskom prijelaznom roku bilo je zainteresirano više klubova?

-Do kraja sezone ostajem u Ljubuškom kako bi svom matičnom klubu pomogao u osvajanju naslova prvaka Druge lige?

Planovi i ambicije?

-Vjerujem da će ponuda i dalje biti. Volio bih ostaviti neki dublji trag u BH nogometu, a poslije zaigrati i u nekoj od jačih europskih liga.

U gradu rukometa Ljubuškom zadnjih nekoliko godina i nogomet je u usponu. Ljubuški bi mogao Luki biti dobra odskočna daska za nastavak karijere u nekoj od jačih sredina. Pravih napadača, strijelaca - medostaje.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 03 Ožujak 2021 13:37
 
index Instagram400x230 youtube