Grbavac: Bit će uistinu teško, Bosna nikome ne prepušta olako bodove

Neočekivano tešku utakmicu Izviđač je odigrao prošlog vikenda u nastavku natjecanja Premijer lige BiH.

Izrazito loše prvo poluvrijeme. Odlazak na odmor s „minus četiri“, puno bolje drugo poluvrijeme i teška, ali zaslužena pobjeda. Ante Grbavac je jedan od rukometaša koji dao veliki doprinos pobjedi „Skauta“ nad bugojanskom Iskrom.

Loše smo otvorili utakmicu. U drugom poluvremenu smo se morali „čupati“. U nastavku smo odigrali odlično obranu, pa je i meni bilo lakše braniti. Mislim da nam je utakmica s Iskrom dobra opomena pred nastavak prvenstva. Ne smijemo se dovoditi više u ovakvu situaciju.

Sutra imate jedno teško gostovanje u Visokom. Teško će biti protiv momčadi koja se grčevito bori za opstanak u Premijer ligi?

O rukometnom klubu Bosna Visoko ne treba trošit puno riječi. Trenutno njihovo stanje na tablici ne smije nas zavarat, ne odgovara kvaliteti s kojom raspolažu. Bosna je momčad koja nikome ne prepušta olako bodove, a posebice ne doma. Biti će uistinu teško. Morati ćemo dati 120% svojih vrijednosti, ako mislimo do bodova.

U Visokom se tradicionalno igra dobar rukomet, klub je s dugom i bogatom tradicijom, nikad nije lako doći do bodova u Visokom. Odakle će prijetiti najveća opasnost?

U nastavku ulaze s par internacionalaca i novim trenerom. Nisam najbolje upoznat s novim kadrom s kojim raspolažu. Sigurno da su opasni sa svih pozicija, a ponajviše s pozicije pivota i desnog krila.

U tandemu s Matejom Mandićem ulijevate sigurnost u igri Izviđača, jedan ste od najboljih vratarskih tandema u ligi? Može li bit još napretka, mogu li se očekivati još bolje predstave na vratarskoj poziciji?

Velike zasluge idu glavnom treneru Toniju Čolini i treneru vratara Milanu Toliću. Imamo njihovu stopostotnu podršku i povjerenje i bez njega naš učinak ne bi bio toliki. Uvijek ima mjesta za napredak, naravno i za bolje predstave na vratarskim pozicijama.

Od nedjelje do srijede ste ponovno kratko bili na prvoj poziciji. U srijedu Borac je preuzeo lidersku poziciju, kakva su nadanja u nastavku sezone?

Pa da, nakratko smo preuzeli lidersku poziciju. Očekivanja? Nema se tu puno što pričati, Izviđač je klub koji uvijek ima visoke ambicije. Boriti ćemo se na oba fronta pa ćemo vidjeti rezultat na kraju.

Ante, kakve su tvoje ambicije, gdje se vidiš za par godina u rukometnom svijetu.

A moje ambicije su visoke. Želim se jednog dana vidjet u nekom od velikih klubova. Želja mi je okušati se u najjačim ligama svijeta.

Poslijednja izmjena danaPetak, 26 Veljača 2021 13:27
 
index Instagram400x230 youtube