Trener "Skauta": Nezadovoljan sam podjelom bodova jer mislim da smo mi izgubili bod

Derbi utakmica Slobode i Izviđača u Tuzli je bio odličan premijerligaški rukometni susret u okviru 14. kola prvenstva, okončan uz neriješenih 26:26, ali koji je ipak na kraju obilježila sudačka odluka.

O tome su se oglasili iz Izviđača saopćenjem jer se na snimku vidi da kod poništenog pogotka Izviđača za 27:26 zaista nije bilo prijestupa.

Izgubili smo tri utakmice s golom razlike na gostujućim utakmicama ove sezone. Iako je bilo spornih detalja nismo se žalili i tražili alibi u suđenju. Međutim, ovo što se desilo u Tuzli je bilo toliko očito da to ne možemo da prešutimo. Jedino što je sigurno, poslije ovog svega, biti će novčano kažnjavanje našeg kluba, od strane povjerenika natjecanja, zbog prigovora naše klupe na ovakvo suđenje u završnici susreta u Tuzli”, stoji u objavi Izviđača.

Milan Vukšić je sa 7 pogodaka bio najefikasniji Skaut, po 4 pogotka su postigli Mladen Bošković i Domagoj Alilović. Matej Mandić je bio solidan s 12 obrana. Edin Klis sa 10, Alen Ovčina sa 8 su bili najbolji u momčadi Slobode.

Trener Izviđača Toni Čolina se nije htio previše osvrtati na suđenje u ovoj utakmici te je komentirao igru oba sastava.

Odigrali smo odlično u oba smjera, nisu imali rješenje za našu obranu. U prvom dijelu smo malo bili rezervirani u napadu, treba više koncentracije da bi savladali Stojanovića koji ih je držao u igri. Nismo mogli imati tranziciju jer nam je Šoljić prerano ušao u probleme s isključenjima. Klis i Ovčina su nam pravili probleme, možda su odigrali svoju najbolju utakmicu u Premijer ligi. Ovčina je odigrao stvarno za udžbenike. Možda smo mogli na Klisa malo bolje obrambeno igrati, rezimirao je Čolina.

Ipak u svemu tome je Izviđač sigurno bio bliže pobjedi.

Mi smo stvarno odigrali odličnu utakmicu i šteta je što nismo nagrađeni pobjedom. Nezadovoljan sam podjelom bodova jer mislim da smo mi izgubili bod, bili smo bolji protivnik. Očekujem da će nam se to negdje vratiti.

Već u srijedu (17h) igraju s Krivajom, čime će zaključiti prvi dio sezone u Premijer ligi.

Oni su povratnici u ligu, ali odlična domaćinska ekipa. Sklopili su mlad sastav sa odličnim trenerom i iskusnim golmanom. Biće teško, oni nemaju što izgubiti, a mi se u svojoj dvorani ne smijemo opustiti. Idemo pokazati dobar rukomet, završiti ovaj dio kako treba i uljepšati predstojeće praznike, zaključio je Toni Čolina.

 
index Instagram400x230 youtube