Znate li koji su najčešći uzroci glavobolje i kako je spriječiti?

Glavobolja je jedna od najčešćih i najiritantnijih bolova u tijelu.

Kako biste se riješili glavobolje, prvo bi trebali otkriti koji je njezin uzrok, prenosi insider.com. Liječnici su otkrili koje vrste glavobolja postoje te što možete napraviti kako biste ih spriječili i smanjili.

Postoje dvije vrste glavobolje, primarna i sekundarna. Primarna glavobolja nije uzrokovana i ne ovisi o drugom medicinskom problemu, dok je sekundarna glavobolja uzrokovana bolestima, poput visokog krvnog tlaka, prehlade ili sinusne infekcije. Primarna glavobolja može se riješiti ovim jednostavnim postupcima.

Glavobolju mogu uzrokovati razni faktori u životu, dijeta, vježbanje, stres i mnogi drugi. Kako biste spriječili nastajanja glavobolje trebate voditi brigu o svom načinu života te uvesti neke promjene u njega. Nedovoljna konzumacija vode jedan je od najčešćih uzroka glavobolje. Morate paziti da svakodnevno pijete dovoljno vode, što znači prosječno 3,7 litre vode za muškarce dnevno te 2,7 litre vode za žene. Također pokušajte izbjegavati alkohol i previše kofeinskih napitaka.

Preskakanje jela i redovito grickanje nezdrave hrane mogu dovesti do glavobolje uzrokovane promjenom šećere u krvi. Trebali biste svaki dan jesti tri balansirana jela, sa što više proteina, poput mlijeka, ribe i mesa. Važno je održavati zdravu prehranu i izbjegavati nezdravu hranu, što znači konzumacija što više voća i povrća.

Stres može uzrokovati tenziju mišića i krvnih žila te glavobolju. Ako osjećate glavobolju od stresa, tehnika dubokog disanja pomoći će vam u smanjivanju boli. Sve što trebate napraviti je smanjiti svoje udisaje i izdisaje, tako što brojite do pet kod svakog udisaja i kod svakog izdisaja.

 
index Instagram400x230 youtube