Ive Alilović rasplakala mnoge: 'Ovo je priča koju ne želim nikome...'

Istaknuto Ive Alilović rasplakala mnoge: 'Ovo je priča koju ne želim nikome...'

Prije nekoliko mjeseci Hrvatsku je obišla priča o hrabroj mami Ani Mari Ljutić iz Zagreba koja vodi tešku životnu borbu nakon što je rodila dječaka Matiasa carskim rezom i preživjela usprskos naredanim crnim scenarijima.

Podršku i snagu kroz borbu s agresivnim rakom koji joj je dijagnosticiran nakon druge trudnoće daju joj suprug Dino te sinovi Marko i Matias.

Priča o hrabroj borbi te obitelji nikoga nije ostavila ravnodušnima, pa tako ni Ivu Alilović koja je na Facebooku apelirala da se svi uključe u akciju pomaganja obitelji. Naime, ona i suprug Mirko stupili su u kontakt s obitelji Ljutić i ponudili svoju pomoć, ali onda se sve zakompliciralo.
“Prije više mjeseci na internetu sam naletjela na članak o Anamari Ljutić. Inače ne volim čitati o bolesti zbog nekih svojih problema koje kasnije imam, ali ovaj članak sam pročitala i rasplakala se te ga poslala porukom Mirku u susjednu sobu… Obitelj je skupljala novac za dodatne pretrage i neurološko liječenje, jer u Hrvatskoj su svi resursi već istrošeni i nije bilo konkretnog pomaka”, otpočela je Iva dužu objavu koja završava s podacima za donacije.

- Kako je Mirko hladniji tip i ne pada na stvari na koje ja padam, bila sam ugodno iznenađena te se rasplakala nakon što mi je rekao da je stupio u kontakt s obitelji, suprugom Dinom, i ponudio pomoć pri liječenju. No, kasnije je došlo do nekih promjena s obzirom na to da je to liječenje trebalo biti u Italiji ili Americi, gdje su tada davali naznake da bi mogli naći rješenje za njezine svakodnevne psihogene napadaje izazvane edemom na mozgu - napisala je u nastavku i opisala kako je izgledao razgovor između Dina i Mirka.

- Suprug Dino, koji je tad radio i skrbio za svoju suprugu, nazvao je Mirka, pošteno se zahvalio i rekao kako ništa sada od toga, jer pretrage i boravak u drugoj zemlji trajali bi duže vremena a ona ne smije prekidati onkološko liječenje u Zagrebu svaka tri tjedna. Mora se još izvidjeti situacija te da ćemo biti u kontaktu…Oduševio nas je taj dobri otac, suprug, čovjek, svojom skromnošću u izuzetno teškoj situaciji, tužnoj i ružnoj životnoj priči. Priči koju ne želim nikome i iskreno mu se divim kroz što sve prolazi i kako se snalazi. Žao mi je te malene dječice, koja, nažalost, ne znaju za zdravu majku, koja nemaju mogućnosti koje imaju druga djeca…- pripominje u emotivnoj objavi.

- Nedugo zatim došla je ova situacija koja nas je sve zahvatila, ljudi dobivaju otkaze, zatvaraju poslove, još u Zagrebu onaj potres… Strašno! I Dino ostaje bez posla, kuhar je i restorani su zatvoreni. Srećom, vlasnica ga je odlučila zadržati koliko dugo će moći, no ni to ne ovisi o njoj. Trenutno njih četvero preživljava s Aninom mirovinom od 2000 kn, jer ostatak pojedu krediti i dugovi dizani za Anine i životne potrebe.Ana Mari je, nažalost, i dalje bolesna, ona ima metastaze po cijelome tijelu, svim organima, zaboravila je čitati, pisati i obavljati nama sasvim normalne stvari. Onkološki dio plaća HZZO, a ovo sve ostalo plaća Dino, koji krpa kraj s krajem, još uz svu muku ostaje i bez auta! Iz Mirkova kluba PICK SZEGEDA oni dobri dečki su se uključili u akciju…- kaže Iva i završava cijelu objavu ovako: "Svjesna sam teške trenutačne situacije, znam da nikome ne cvjetaju ruže, ali evo… Ovoj obitelji je stvarno potreba, hrabra mama se ne predaje, ona želi još jedan Uskrs provesti sa svojom dječicom, pa ako se ona ne predaje, zašto bismo se mi predali i oglušili na pomoć. zato otvorimo svoja srca i pružimo majci šansu za život, bez napadaja, bez odlazaka u bolnicu, bez očajničkih borbi za svaki udisaj zraka jer ono što je nama normalno, njoj je luksuz. Ne zaboravimo da sutra to možemo biti mi!", poručila je i pozvala ljude na sudjelovanje u akciji kroz doniranje sredstava na dolje navedeni račun.

835e2c05693e984bc258.jpeg

Obitelji Ljutić možete pomoći uplatom na broj žiro računa otvoren u ZAGREBAČKOJ BANCI:

IBAN: HR 6923600003118377632 SWIFT

ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA: ZABAHR2X

NA IME: DINO LJUTIĆ

ADRESA: ZAGREB

OPIS PLAĆANJA: DONACIJA POZIV NA BROJ: 00 111

 

 
index Instagram400x230 youtube