Ivana Čuljak-Lošić prvi put predstavlja svoje slastice u rodnoj Hercegovini

Kao šećer za kraj, kako to i priliči jednoj ovako slatkoj priči, predstavit ćemo vam ekipu koja će na ovogodišnjem, petom po redu Street Food Fest u Širokom Brijegu, izlagati prvi put.

Ivana Čuljak-Lošić, Ljubušanka koja uvijek ponosno ističe svoje (klobučke) korijene, vlasnica je slastičarnice “Neka jedu kolače” u Zagrebu, a na domaćem terenu vas planira očarati svojim neodoljivim, jedinstvenim slasticama koje će se svakako izdvojiti među slanim jelima.

Prije više od deset godina javnost ju je upoznala u MasterChefu, kada je zapravo i započela njena kulinarska priča, a od tada je “vidjela svijeta”, te usavršila svoj slastičarski zanat. Na Street Food Festu u Širokom je bila, ali prvi put će deserte iz svoje radnje na ovaj način prezentirati u svom rodnom kraju, i općenito u BiH.

Prošle godine sam prvi put bila na festivalu kao gost i oduševila se sa svime što ovaj festival nudi. S obzirom da je ovogodišnji festival peti po redu, a broj 5 je naš sretan broj, odlučili smo se predstaviti prvi put u BiH i jako smo sretni i uzbuđeni zbog toga!, izjavila je za Jabuka.tv Ivana u čijim slasticama uživaju Zagrepčani, a sada ih imaju priliku isprobati Hercegovci.

Već službeno četiri godine, zajedno sa svojim “Neka jedu kolače” timom kojeg dovodi na SFF,  žari i pali slastičarskom scenom u Hrvatskoj, a svaki kolačić, torta ili neki drugi ukusan slatkiš unikatan je i nesvakidašnji i garantirano će vam zapeti za oko.

Na širokobriješkom gastro-festivalu kako je najavila, u ovoj će kućici bit će ponešto za svakoga, a izdvojila je par deserata: Waffle, Pannacotta, slane karamele, brownije…Ukratko, raj za slatkoljupce!

Sa waflima se prvi put predstavljamo, to će biti u našoj jesenskoj ponudi u Zagrebu, ali drago nam je da imaju premijeru u Zagrebu, kazala nam je Čuljak-Lošić te dodala kako će ponuda biti slična onoj iz slastičarnice, ali opet prilagođena festivalu.

Ivana, koja je, kako nam otkriva više tim slano nego slatko (gle čuda), ovog puta neće biti natjecateljski nastrojena (kao u MasterChefu), nego joj je cilj, prije svega, dobra zabava i druženje.

Ovaj festival ne gledam kao neko natjecanje, već baš kao super mjesto gdje možemo pokazati našim ljudima nešto drugačije i upoznati ih sa novim okusima i idejama, istaknula je simpatična “Herka” koja je zbog toga ne krije uzbuđenje.

Kad sam svom timu rekla da idemo na festival u Hercegovinu bile su jako sretne. Konačno smo se posložile da možemo organizirati da dođemo u Hercegovinu i nastupamo pred našom publikom. Mi smo zapravo sretne i uzbuđene, za tremu nas pitajte tek na dan festivala, zaključila je Ivana Čuljak-Lošić za Jabuka.tv. 

Zato, kao što je i sama Ivana rekla u simpatičnoj najavi: Dođite, nemojte ne doć’. Imate čak tri dana na Street Food Festu (26., 27. i 28. srpnja) da kušate delicije ovog (pre)slatkog brenda.

 
index Instagram400x230 youtube