Novi raspored svećenika u Hercegovini

Početkom srpnja mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić donio je odluku o novim pastoralnim službama svećenika.

Promjene u pastoralnim službama su sljedeće:

Don Ivan Bebek razriješen je službe župnika župe Uznesenja BDM u Prisoju i omogućeno mu je bolovanje i liječenje.

Don Antonio Krešić razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Mateja apostola i evanđelista u Mostaru i imenovan upraviteljem župe Uznesenja BDM u Prisoju.

Don Pero Marić razriješen je službe župnika župe Rođenja BDM u Pologu i službe upravitelja župe Presvetog Imena Isusova Mostarski Gradac i umirovljen.

Don Blaž Ivanda razriješen je, na osobni zahtjev, službe župnika župe sv. Ante Padovanskoga u Grabovici i umirovljen.

Don Ivan Aničić razriješen je službe župnoga vikara u župi Uznesenja BDM u Dračevu i službe biskupijskoga povjerenika za pastoral ministranata i imenovan župnikom župe Uznesenja BDM u Prisoju.

Don Branimir Bevanda razriješen je službe župnoga vikara u katedralnoj župi Marije Majke Crkve u Mostaru i službe biskupijskoga povjerenika za pastoral mladih i imenovan župnikom župe sv. Tome apostola u Mostaru – Bijeli Brijeg.

Don Ivan Bijakšić razriješen je službe župnika župe Rođenja BDM u Ravnom i upravitelja župe Uznesenja BDM na Trebinji i imenovan župnikom župe sv. Mihovila arkanđela u Prenju.

Don Antonio Krešić razriješen je službe upravitelja župe Uznesenja BDM u Prisoju i imenovan župnikom župe Rođenja BDM u Ravnom i upraviteljem župe Uznesenja BDM na Trebinji.

Don Milenko Krešić imenovan je župnikom župe Rođenja BDM u Pologu i upraviteljem župe Presvetog Imena Isusova Mostarski Gradac, kao i ravnateljem izdavačke kuće „Crkva na kamenu“ i glavnim urednikom mjesečnika „Crkva na kamenu“.

Don Ivan Marčić imenovan je župnim vikarom u župi Presvetog Trojstva u Blagaju-Buni.

Don Damir Pažin razriješen je službe župnika župe sv. Tome apostola u Mostaru – Bijeli Brijeg i imenovan župnikom župe sv. Ante Padovanskoga u Grabovici.

Don Vinko Puljić razriješen je službe upravitelja župe sv. Petra i Pavla u Gorici – Strugama.

Don Tomislav Rajič razriješen je službe upravitelja župe sv. Josipa Radnika u Domanovićima i imenovan je župnikom župe sv. Petra i Pavla u Gorici – Strugama.

Don Ivan Turudić razriješen je v. d. ravnatelja izdavačke kuće „Crkva na kamenu“ i glavnog urednika mjesečnika „Crkva na kamenu“.

Don Mile Vidić razriješen je službe župnika župe sv. Mihovila arkanđela u Prenju i imenovan župnikom župe sv. Josipa Radnika u Domanovićima.

Don Nikša Pavlović razriješen je službe župnog vikara župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja na Gradini i imenovan župnim vikarom župe sv. Mateja, apostola i evanđelista u Mostaru – Rudnik/Orlac.

Don Zvonimir Rezo razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Ivana, apostola i evanđelista u Mostaru i upućen na studij biblijske teologije u Rim.

Don Luka Cvitanović, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja na Gradini.

Don Gabrijel Pavlović, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u katedralnoj župi Marije Majke Crkve u Mostaru i biskupijskim povjerenikom za pastoral mladih.

Don Mato Puljić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi sv. Ivana, apostola i evanđelista u Mostaru – Centar/Zalik i biskupijskim povjerenikom za pastoral ministranata.

Don Antonio Zirdum, mladomisnik, nastavlja vršiti službu biskupova tajnika i vicekancelara Biskupskog ordinarijata.

Don Petru Filipoviću dana je, na osobni zahtjev, ekskardinacija iz Mostarsko-duvanjske biskupije.

Na prijedlog Hercegovačke franjevačke provincije:

Fra Stanko Ćosić razriješen je službe župnoga vikara u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Fra Andrija Majić razriješen je službe župnoga vikara u župi sv. Ante Padovanskoga na Humcu i imenovan župnim vikarom u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Fra Vinko Baćak, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi sv. Ante Padovanskoga na Humcu.

Fra Željko Tomić, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.

Fra Ante Vukoja, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi sv. Ante Padovanskoga na Humcu.

 
index Instagram400x230 youtube