Iz tiska izišao 5. broj Katoličkog tjednika

Tim povodom sugovornicu smo za intervju pronašli u tajnici Družbe Služavki Maloga Isusa Sarajevske provincije s. M. Ljilji Marinčić.

O franjevačkom pozivu i samom redovništvu govorio nam je meštar bogoslova na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, član Provincije Bosne Srebrene fra Danijel Nikolić…

Predsjednik Vijeća za obitelj Biskupske konferencije BiH mons. Marko Semren, OFM, pomoćni biskup banjolučki uputio je poruku za Dan života koji se obilježava u nedjelju, 4. veljače.

Spomen rođenja i krštenja sluge Božjega Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa, proslavljen je, 24. siječnja, u njegovoj rodnoj i krsnoj župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Izvješće o ovom događaju možete pročitati na stranicama rezerviranim za U izlogu.

O Bl. Stepincu u svojoj redovitoj rubrici Faktografija novi članak napisao je naš suradnik Brane Vrbić.

U ovotjednoj reportaži zaputili smo se u župu Prud koja se nalazi na prometnici između Odžaka i Bosanskog Šamca okružena rijekama Savom i Bosnom te mnogim bezimenim rukavcima različitih lokalnih rječica...

Preživjeli u brutalnom četverodnevnom napadu, koji je odnio živote više od 200 nigerijskih kršćana u božićnom razdoblju, bore se za goli život u kampovima za raseljene. U rubrici Križnim putem kršćana danas pročitajte kakve živote vode preživjele izbjeglice iz tog napada.

Josip Vričko napisao je svoj Tjedni društveno-politički inventar pod naslovom Skandalozan je gazija, a ne Plenković te razmišljanje o svijetu koji je danas tempirana bomba. Nasalov tog priloga je "Franjin" svjetski rat zapravo je (već) počeo.

Banjolučka biskupija pokrenula je projekt razvoja održive budućnosti, a prikupljenim sredstvima planira kupiti zemljište i započeti nekoliko društveno-poduzetničkih projekata koji će pomoći ovoj dijecezi teško stradaloj u posljednjem ratu. Kampanjom Pomozite Banjalučkoj biskupiji u stvaranju održive budućnosti na web stranici bonafidesinvest.eu možete pomoći.

Za kraj dodajemo vijest kako je na blagdan Obraćenja Sv. Pavla, 25. siječnja, istoimeni je Katolički školski centar u Zenici proslavio svoj Dan. Misu u crkvi Sv. Ilije, nakon koje je uslijedila svečana akademija, slavio je vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije!

 
index Instagram400x230 youtube