Crkva u Hrvata: Nezadovoljstvo zbog Hercegovca

Papa Franjo se oglušio na prijedloge nadbiskupa Josipa Bozanića i kaptolske nomenklature za imenovanje novog zagrebačkog nadbiskupa, objavio je portal Telegram pozivajući se na izjave ”dobrog poznavatelja prilika na Kaptolu” koji tvrdi da ne iznenađuje nezadovoljstvo odlukom pape Franje da imenuje Dražena Kutlešu za novog zagrebačkog nadbiskupa.

”U zagrebačkoj nadbiskupiji služi oko 400 svećenika, a u varaždinskoj oko 150. Među njima je najmanje četrdesetak svećenika koji bi bili odlični nadbiskupi. Dovesti umjesto njih strano tijelo poniženje je svih tih svećenika. Ne čudi stoga ogorčenje u te dvije biskupije nakon imenovanja novog nadbiskupa”, rekao je izvor Telegrama.

Dovesti Hercegovca…

Drugi sugovornik Telegrama iz kaptolske hijerarhije bio je još žešći i nezadovoljniji odlukom pape Franje.

”Dovesti Hercegovca na čelo zagrebačke nadbiskupije uvredljivo je za sve svećenike zagrebačke i varaždinske biskupije. Pogotovo stoga što je na čelu varaždinske županije također Hercegovac Bože Radoš, a siguran sam da ni u porečko pulskoj biskupiji nisu sretni što ih vodi Hercegovac Ivan Štironja”, kazao je neimenovani sugovornik koji navodi da su ”Hercegovci u društvu prigrabili nesrazmjerno golem broj funkcija u politici, javnim i državnim tvrtkama, pa sad to moraju napraviti i u Crkvi”.

 
index Instagram400x230 youtube