Održan drugi Sportski susret Frama iz Hercegovine

U subotu, 18.9., održao se drugi Sportski susret Frama iz Hercegovine. Ove godine domaćin je bila Frama Posušje.

Ovaj festival se već ranije održavao u organizaciji Frame Posušje, a sada je Frama Hercegovina preuzela organizaciju. Na susretu su sudjelovali mladi framaši iz cijele Hercegovine, njih preko 600. Susret je započeo svetom Misom u 12:00 sati u kripti nove crkve u Posušju.

Misnim slavljem predslavio je fra Marin Karačić, Područni duhovni asistent Frame Hercegovina. Poslije svete mise framaši su načili zajedničku fotografiju na stepenicama nove crkve. Nakon duhovne okrijepe, slijedila je tijelesna okrepa u 13:00. Organizirani na pet punktova, volonteri su u kratkom roku poslužili ručak svima prisutnima.

Nakon ručka u povorci se krenulo prema gradskoj sportskoj dvorani. Anamarija Nujić, predsjednica Frame Hercegovine, svečano je otvorila ovaj sportski dio i zabava je mogla početi. Framaši su se natjecali u tri discipline. Za muški dio Frame bio je organiziran nogometni turnir, dok je za cure bio organiziran odbojkaški turnir. Turnir u stolnom tenisu održavao se u parovima. Smijeh, navijanje i borbenost bili su prisutni od prve do zadnje minute natjecanja. Na koncu susreta Fra Marin je podijelio zahvalinice svim sudionicima te pobjednicima uručio pobjedničke pehare. Naši nogometaši ostvarili su odlično treće mjesto u nogometu, ali važnije je bilo bratstvo i zabava nego sami uspjesi.

Rezultati:

Nogomet:

1. Kočerin
2. Humac
3. Posušje

Odbojka:

1. Široki Brijeg
2. Humac
3. Tomislavgrad

Stolni tenis:

1. Mostar
2. Međugorje
3. Široki Brijeg

Ovim putem se na poseban način zahvaljuju Svadbenom salonu Bagušić koji im je omogućio besplatni ručak i sve što je bilo potrebno za njihovu organizaciju na ovom susretu.

 
index Instagram400x230 youtube