Iz tiska izišao Katolički tjednik 5/2021

Središnja tema novoga 5. po redu broja Katoličkog tjednika je Dan života koji se u Crkvi u Hrvata obilježava u prvoj nedjelji veljače.

Od trenutka začeća počinje novi život koji nije ni očev ni majčin, nego život novog ljudskog bića koje se samo za sebe razvija. Na temu Dana života razgovarali smo s dopredsjednicom udruge Hrvatska za život i izvršnom direktoricom inicijative 40 dana za život Petrom Milković.

Predsjednik Vijeća za obitelj BK-a BiH dr. mons. Marko Semren uputio poruku za Dan života koju donosimo u skraćenom obliku.

Svoj novi uvodnik don Josip Vajdner je naslovio Borba na život i smrt.

U Žepču je na spomendan Sv. Ivana Bosca, 31. siječnja proslavljena četvrt stoljeća otkako su salezijanci došli u ovaj grad i BiH. Najprije je slavljena sveta misa, a potom je predstavljena monografija pod nazivom To su ti salezijanci.

U subotu, 30. siječnja u samostanu Egipat u Sarajevu održana je duhovna obnova za Služavke Maloga Isusa. Sudjelovale su 22 sestre iz sarajevskih zajednica te iz Gromiljaka i Viteza.

Radnici GP-a Komotin iz Jajca 27. siječnja izvršili su skidanje triju brončanih zvona, a potom i rušenje drvenog zvonika visoka 16 metara, izgrađena uz privremeni bogoslužni prostor župe Drvar.

U mjestu Dusina kod Zenice 26. siječnja obilježena je 28. obljetnica stradanja Hrvata.

Vjernici Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije u prvoj etapi prikupljanja pomoći područjima Banovine pogođenim potresom prikupili su ukupno 263 673 eura.

Susjedstvo, zapravo nekoć glasoviti bosanski komšiluk, očeličeno u ratu, živo je u svojoj najboljoj inačici i danas u sarajevskoj Hangijevoj ulici. Sestre Klanjateljice Krvi Kristove zaslužile su to svojim radom od kad djeluju u samostanu na Koševskom Brdu. Tekst o sestrama i samostanu možete pročitati na stranicama rezerviranim za reportažu.

Iz rubrike Putopisni zapisi možete pročitati prilog Hrvoja Josipa Bišćana koji je 14 dana proveo na terenu u Banovini koja je teško pogođena potresima

U sklopu projekta Škola volonterizma, kojeg Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. realizira u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije, posljednjeg vikenda u siječnju održana je edukacija za mlade. Sudjelovalo je 15 mladih iz Mostara, Ljubuškog, Kiseljaka, Zenice i Žepča.

U Zovu misija donosimo prilog Novi dom za žene i djecu s ulica Kolkate.

Preporučamo vam i ostale standardne rubrike u Katoličkom tjedniku.

 
index Instagram400x230 youtube