Fra Ivo Pavić: Biskupi su odmah trebali priznati Međugorje, ne oklijevati!

U emisiji More milosrđa fra Ivo Pavić je govorio o tome kako on doživljava Međugorje, te iznio svoja iskustva vezana uz Međugorje.

''Ja sam u Međugorje išao već u prvim godinama ukazanja, bio sam mladić, dakle laik i nisam još ni pomišljao da ću ići u svećenike. Rekao bih da je tamo počela klica moga zvanja. Prvi dan kada sam došao u Međugorje, odmah sam povjerovao da se Gospa ukazala. Svake godine sam u vrijeme komunizma barem dva do tri puta tamo išao i razgovarao sam s vidiocima i sa svećenicima. Kao svećenik kasnije sam propovijedao o Međugorju, i to je nastavak Lurda i Fatime i smatram da je svijet nekako ravnodušan u odnosu na Međugorje'' kazao je fra Ivo Pavić.

Također je naglasio: ''Mislim da su naši biskupi odmah trebali priznati Međugorje, na samim početcima ne oklijevati. Već je 40 godina prošlo, a Međugorje je autentično zato što se tu događaju čudesa i obraćenja, zato što se gradi i što se radi. Jer tamo gdje su autentična ukazanja kao u Lurdu, Guadalupe i Fatimi, čuda i obraćenja traju godinama i to je znak da je to autentično. Kao što kod nekog svećenika koji ima pravu karizmu to nitko ne može uništiti, tako nitko ne može uništiti Međugorje''.

U emisiji je rekao kako smatra da se u tisku i televizijskim i radijskim emisijama uopće ne govori o Međugorju, te kako je nezastupljeno i vrlo šturo.

U nastavku emisije govorio je i o krizi i o trenutnoj situaciji u cijelom svijetu te kako trebamo biti spremni na zadnja vremena, a više možete pogledati na snimci emisije Laudato TV.

 
index Instagram400x230 youtube