Na Humcu sklopljen Savez ljubavi Schönstattske zajednice sa Majkom Triput Divnom

Misno slavlje je predslavio duhovni voditelj pater Christoph Horn, Švicarac koji je zadužen za Hrvatsku Schönstattsku Obitelj, pod koju spada i ova Schönstattska Obitelj Mostar-Ljubuški

Danas je na Humcu na pučkoj misi u 11 sati sklopiljen Savez ljubavi Schönstattske zajednice sa Majkom Triput Divnom, zajedno s još 22 člana. U ligi obitelji bila je jedna obitelj, u ligi muškaraca su bila dva muškarca i sve ostalo je bila liga žena.

Misno slavlje je predslavio duhovni voditelj pater Christoph Horn, Švicarac koji je zadužen za Hrvatsku Schönstattsku Obitelj, pod koju spada i Schönstattska Obitelj Mostar-Ljubuški.

U svojoj propovijedi, pater Christoph Horn je naglasio što znači Savez ljubavi sa Marijom. Glavna nit koja se provlačila kroz propovijed je „Ništa bez tebe, ništa bez nas“, odnosno Marijino djelovanje kroz ljudska srca, da ljudi budu nositelji Isusa drugima.

Savez ljubavi je dublji odnos sa Marijom, da se preko nje dođe do Isusa i da čovjek može biti apostol Božje ljubavi u vremenu i okolini u kojim živi.

Članovi mostarske HŠO , odnosno njih 11, su također u četvrtak 23.srpnja 2020. godine, sklopili Savez ljubavi, te sa današnjim članovima, Savez ljubavi je sklopilo 33 osoba.

Savez ljubavi se već drugu godinu za redom sklapa na Humcu, a prošle godine je župnik fra Ljubo Kurtović također sklopio Savez ljubavi s MTD zajedno s još 24 člana HŠO na nedjeljnoj pučkoj sv. Misi u 11 sati, koju je predvodio pater Christoph Horn, piše vrisak.info.

Nakon misnog slavlja organizirano je druženje i zakuska u klaustru samostana Humac, gdje su se družili svi članovi kao i pater Christoph Horn.

 
index Instagram400x230 youtube