Klub kulture "Libuša" sa predstavom "Mrginji su u glavi" gostovao u Kominu [foto&video]

Nakon niza uspješnih gostovanja po Hercegovini, sinoć su ljubuški glumci amateri okupljeni u Klub kulture „Libuša“, kako se jedan od njih našalio, ušli i u Europsku Uniju, naime, sa predstavom „Mrginji su u glavi“ imali su svoj prvi nastup preko granice, točnije u Kominu.

U Dom kulture u Kominu došlo je oko stotinjak gledatelja, a od prve minute predstave publika se zdušno smijala, te pljeskom nagrađivala komične situacije.

Čini se kako se kominskoj publici posebno svidio koncept “predstave u predstavi“, naime, u trećem činu Ljubušaci imaju dio gdje se glumci umiješaju među publiku, a Kominjani su u ovom dijelu i sami uskakali sa svojim doskočicama, te su tako predstavi dali jednu lijepu interaktivnu notu.

Podsjetimo, predstava „Mrginji su u glavi“ je 100 % ljubuški proizvod. Scenarij i režiju potpisuju Ljubušanke, Jelena Primorac i Vesna Rakić, a izvode je ljubuški glumci koji na humorističan način na sceni prikazuju životne zgode i nezgode hercegovačke obitelji, koje su desetljećima u svađi oko mrginja, tj. međa.

Predstavu karakterizira izvorni narodski jezik, budući da je jedan od osnovnih ciljeva „Kluba kulture Libuša“ očuvanje jezika i tradicije ovih krajeva, a to je sinoć u Kominu izazvalo posebno oduševljenje kod jednog starijeg gledatelja koji je dugo hvalio ljubuške glumce, govoreći kako su kod njega izazvali nostalgiju budući da neke od riječi korištenih u predstavi nije čuo preko 30 godina. To ga je toliko oduševilo da se odmah raspitivao gdje može naći snimku predstave, a to je samo jedan od lijepih trenutaka koje su Ljubušaci sinoć doživjeli u Kominu.

Inače, sinoćnje gostovanje Ljubušaka u Kominu održano je u organizaciji Hrvatskog katoličkog zbora MI iz Komina, čiji su članovi jučer za Ljubušake pripremili i paštašutu, te je večer nakon izvedbe predstave prošla u lijepom druženju.

Pogledajte isječak iz predstave s Facebook stranice Kominske kronike

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 09 Prosinac 2019 14:07
 
index Instagram400x230 youtube