DALMATINO uoči koncerta u Ljubuškom: Razočarani smo najezdom loše glazbe s istoka – Gdje srlja ta mladost?

Mi smo braća, samo što nemamo isto prezime, otkrili su nam iz grupe Dalmatino tajnu njihove dugovječnosti.

Na sceni su više od 20 godina, ali su i Zdravko Sunara i Ivo Jagnjić u glazbenim vodama puno dulje. Pitali smo ih mogu li se prisjetiti trenutka u karijeri koji je za njih bio značajan, piše 24sata.hr.

“Inspiracija nam je uvijek ljubav”

“Svaki nastup, svako putovanje, svaki dan donose divne i nezaboravne trenutke kojima smo blagoslovljeni. Nemate dovoljno prostora koliko bih ja mogao nabrajati”, pričao Zdravko za 24sata.

“Duet s Oliverom, iako moram naglasiti da je bilo još nekoliko izuzetnih situacija, koje u ovom poslu ne možeš doživjeti svaki dan…”, objasnio je Ivo.

Inspiracija za njihovu glazbu, kažu, uvijek je ljubav. Iako su blagdani i odmor sve bliže, Ivo Jagnjić i Zdravko Sunara i dalje punom parom rade.

“Badnju večer i božićni ručak provodimo s obiteljima, a na božićnu večer ćemo nastupati nedaleko od Splita. U klubu Aurora u Primoštenu”, rekli su za 24sata.

“Ovo je bila jedna od boljih godina”

A što možemo očekivati tamo?

“Kao i uvijek i svugdje, od grupe Dalmatino mogu se očekivati dobar koncert, dobre pjesme, dobra zabava, puno srca, ljubavi i poštovanja prema svima koji će nas posjetiti. Radi se o našem gradu, bit će adrenalina i veselja”, kažu za 24sata.

Pri kraju je 2023. godina, a Zdravko nam kaže da je prezadovoljan prošlom godinom. Nadaju se da će takva biti i sljedeća, a novogodišnjih odluka za 2024. godinu – nemaju.

“Nadam se tako dobroj sljedećoj godini i nama i svima. Rado kažem: nama neka je ovako, a svima na svijetu neka je bolje nego nama”, rekao je, a njegov kolega iz grupe se složio:

“Ovo je bila jedna od boljih godina otkako se bavimo ovim poslom.

Najezda loše glazbe s istoka

Novu glazbu pretjerano ne prate, kažu. Priželjkuju nove i svježe izvođače, kao i nove glazbene ideje.

“Različitost i širina ponude će rezultirati i podizanjem kvalitete”, rekao je Zdravko, a Ivo dodao:

“Jednostavno smo u svom filmu. Razočaran sam najezdom loše glazbe s istoka. Zato i ne pratim i ne želim pratiti. Gdje srlja ta mladost?”

A kad ne pjevaju, što rade momci iz grupe Dalmatino?

“Opuštam se uz obitelj, kumove i prijatelje, vatricu u kaminu, veselje i smijeh jer nam je svima to potrebno. Sve što se može treba prebaciti na šalu, smijeh, veselje i pjesmu. Život je dovoljno kompliciran, treba ga pojednostavniti i uživati u svakom trenutku”, rekao je Zdravko, a njegov kolega zaključio:

“Ljeti sam u ribolovu.”

 
index Instagram400x230 youtube