Bosanska Lady Di nova je zlikovka u 'Kućanicama s Beverly Hillsa'

Popularna serija "Kućanice s Beverly Hillsa" ušla je u 12. sezonu, a nova zvijezda je izbjeglica iz Sarajeva Sanela Diana Jenkins (49), koju su nazvali i "zlikovkom". Sanela je iz Bosne i Hercegovine otišla kao studentica.

Najprije je otišla u Split, a zatim u London, gdje je upisala studij ekonomije i informatike. Prati je glas da je jedna od najbogatijih Bosanki, a zbog svoje posvećenosti humanitarnom radu mnogi je nazivaju i bosanskom Lady Di.

Godine 1999. udala se za bankarskog menadžera Rogera Jenkinsa, a nakon razvoda postala je bogatija za 150 milijuna funti. U braku je dobila i dvoje djece, sina Innisa i kćer Eneyu. Nakon razvoda šuškalo se i da je bila u ljubavnoj vezi s Vladimirom Kličkom.

Danas je u vezi s Asherom Monroeom, s kojim je 2020. dobila svoje treće dijete, kćerkicu Eliyanu. Djevojčica je rođena 25. studenog, na Dan državnosti BiH, što Diana često ističe.

Poznata je i po svojim poznanstvima s velikim svjetskim zvijezdama, među kojima su i George Clooney, Elton John, Roberto Cavalli, ali i Chris Brown koji je 2014. godine bio glavna zvijezda na proslavi rođendana njezina sina Innisa u Sarajevu.

Predstavlja se kao aktivna filantropkinja, a nedavno je s drugim slavnim osobama pomogla prikupiti 8,5 milijuna dolara za fondaciju Eltona Johna.

– Možemo se seliti na kraj svijeta, kao što sam i ja odselila, ali ne možemo pobjeći od sebe. Kultura i karakteri su duboko usađeni u nama i ne može ih nova adresa stanovanja promijeniti. Moja djeca su veoma privržena Sarajevu i cijeloj zemlji kao da su u BiH konstantno rasli. Govore čisti bosanski jezik, tamo imaju veoma bliske prijatelje. U posljednjih nekoliko godina više od mene dolaze u BiH. Kada je u pitanju vezanost za porodicu i prijatelje, uvjerena sam da su isti kao i svi njihovi vršnjaci u Bosni - kazala je u intervjuu za Graciju.

 
index Instagram400x230 youtube