''Žikina dinastija'' dobiva nastavak - U pripremi film "Luda godina"

Kultni filmski serijal "Lude godine", poznatiji kao "Žikina dinastija", poslije skoro 30 godina dobiva nastavak.

U planu je snimanje 11. filma franšize, koji će predstavljati nastavak, ali i neku vrstu reboot-a ovog serijala, pod nazivom "Luda godina".

U fokusu novog filma nalazi se Žikin unuk Miša, kojeg će ponovo tumačiti Nikola Kojo. On je sada otac dvojice dječaka, od kojih je jedan na pragu "ludih godina", odnosno tinejdžer.

Scenario za film napisala je Milena Marković, a režiju potpisuje Milan Konjević, dok je produkcija Talking Wolf Productions.

"Projekt 'Luda godina' je nastavak, ali i neka vrsta reboot-a filmske franšize 'Žikina dinastija', koja kod domaće publike ima kultni status… Humor je suptilan i dolazi iz likova i neobičnih i neočekivanih situacija u kojima se nađu. Iako je dovoljno jasan i komunikativan, scenario nema tendenciju da podilazi publici, već potiče njen angažman, čime se izdvaja i kao jedan od rijetkih filmova repertoarskog karaktera koji ima potencijal za edukaciju publike", obrazložila je komisija Filmskog centra Srbije, piše Telegraf.rs.

zikina-dinastija.jpg

Filmski serijal "Lude godine" počeo je još 1977. godine filmom s istim nazivom. Uslijedili su nastavci – "Došlo doba da se ljubav proba" (1980), "Ljubi, ljubi, al’ glavu ne gubi" (1981), "Kakav deda takav unuk" (1983), "Idi mi, dođi mi" (1983), "Šta se zgodi kad se ljubav rodi" (1984), "Žikina dinastija" (1985), "Druga Žikina dinastija" (1986), "Sulude godine" (1988) i "Žikina ženidba" (1992).

Iako svaki film ima svoj naziv, cijeli serijal je poznatiji pod imenom "Žikina dinastija", zbog među publikom najpopularnijeg lika, Žike Pavlovića, koga je odigrao maestralni Dragomir Bojanić Gidra. Kada je on preminuo 1993. godine, serijal je prekinut.

"Iako je od prethodnog filma iz franšize do danas prošlo skoro 30 godina, ona je, zahvaljujući čestim TV reprizama, kao i dostupnosti na YouTube poznata današnjoj publici, čak i mladoj, pa se može očekivati da ovaj film generira veliko zanimanje", navodi se, pored ostalog, u obrazloženju.

Komisija je podržala i filmove "Plavi safir" redatelja Marka Jocića i Andrije Miloševića (22,5 milijuna), i "Brod budućnosti" redatelja Jovana Arsenića (20 milijuna dinara).

Poslijednja izmjena danaSubota, 25 Srpanj 2020 08:28
 
index Instagram400x230 youtube