Održana tradicionalna književno-glazbena manifestacija ‘Susreti pod hrastom‘ u Čitluku

Tradicionalno, prvi dio susreta posvećen je odabranom književniku čije je cjelokupno stvaralaštvo predstavljeno u programu, a u drugom dijelu programa održan je pjesnički kolaž gostujućih pjesnika, priopćeno je iz MH-a Čitluk.

Ovogodišnji susret, održan u Ćerinu, posvećen je književniku Dragi Šaravanji, rođenom u Lipnu kraj Ljubuškog, koji se nakon 42 godine emigracijskog života u Australiji vratio u Domovinu. Dao je velik doprinos hrvatskoj književnosti svojim proznim djelima pišući o iseljenim Hrvatima.

Predsjednik Ogranka MH u Čitluku Andrija Stojić uručio mu je plaketu i dar, a srdačnu dobrodošlicu svim gostima uputio je i župnik fra Hrvoje Miletić. Nazočne je pozdravio i predsjednik DHK-a HB Ivan Baković.

O književnom životnom putu Drage Šaravanje govorila je književnica Anita Martinac, te profesor povijesti Tomislav Ćorić, govoreći o važnosti zastupljenih tema u djelima Šaravanje, kao i fra Miljenko Stojić predstavljajući dva odabrana dijela.

Plakete i darovi uručeni su svim gostujućim pjesnicima, a ove godine to su bili iz Zadarske županije Tomislav Marijan Bilosnić i jedan od najplodonosnijih hrvatskih književnika Robert Bacalja, te Mijo Biokšić iz Beča, Mijo Tokić i Tomislava Majić iz Tomislavgrada, Srećko Marijanović iz Stoca i Ivan Sivrić iz Mostara.

Svojim glazbenim prinosom program su uveličali mladi glazbenici Mladen Mandžo na klavijaturama, Gloria Korać s violinom i  Matea Radišić s flautom.

Među publikom, koja zbog kiše nije sjedila tradicionalno pod hrašćem nego u Crkvi sv. Stjepana Prvomučenika, nazočio je i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH Tomislav Martinović, te književnici Blanka Kraljević i Mate Grbavac, kao i brojni drugi suradnici i mještani.

 
index Instagram400x230 youtube