Produženje izložbe Zlato i srebro Zadra akademika Igora Rončevića u Sveučilišnoj galeriji

Zbog velika interesa javnosti Sveučilišna galerija u Mostaru obavještava posjetitelje da je izložba Zlato i srebro Zadra akademika Igora Rončevića produžena te ostaje otvorena za posjetitelje do 4. ožujka 2022. godine.

Radno vrijeme Galerije za posjetitelje jest od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati. Grupne posjete moguće je organizirati izvan navedenih satnica, e-porukom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Izložba je organizirana u partnerstvu s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti, Gliptotekom i Gradskim muzejom Bjelovar. Izložbu su financijski poduprli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Gradski ured za kulturu grada Zagreba.

Slika2.jpeg

Igor Rončević rođen je 1951. godine u Zadru. Najranije djetinjstvo provodi u Lukoranu na otoku Ugljanu. U Zadru završava osnovnu školu i gimnaziju Jurja Barakovića. Godine 1976. diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Šime Perića. S Kuzmom Kovačićem i Peruškom Bogdanićem u Hvaru osniva Galeriju na Bankete i u njoj ima svoju prvu samostalnu izložbu. Od 1979. do 1981 g. suradnik je Majstorske radionice prof. Ljube Ivančića i prof. Nikole Reisera. Razdoblje od 1981. do 1982. godine provodi na stipendiji francuske vlade na Académie des Beaux-Arts u Parizu kod profesora Jacquesa Lagrangea. Od 1996. godine zaposlen je Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na kojoj kao redoviti profesor vodi svoju klasu na slikarskome odsjeku, a predaje i na poslijediplomskome doktorskom studiju slikarstva. Izlagao je na sedamdesetak samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu te sudjelovao na više od stotinu skupnih izložbi. Godine 2016. izabran je za člana suradnika, a 2018. godine za redovitoga člana u Razredu za likovne umjetnost HAZU. Slike mu se nalaze u brojnim galerijama i muzejima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 
index Instagram400x230 youtube