HKUD Antas Mucić Ljubuški ide na 55. Šokačko sijelo

HKUD „Antas Mucić“ iz Ljubuškog ovoga tjedna putuje u Slavoniju gdje će nastupiti na 55. Šokačkom sijelu u Županji.

Na ovoj, jednoj od najstarijih manifestacija tradicijske kulture u Hrvatskoj, Ljubušaci će se predstaviti već u petak, 18. veljače, gdje će sudjelovati na Glazbenoj radionici tradicijskih glazbala.

U subotu će sudjelovati na otvaranju sajma „Zlatne niti“ gdje će se na trgu Kralja Tomislava u Županji predstaviti bogatom gastro ponudom našeg kraja. U subotu navečer će sudjelovati na folklornoj večeri uz niz drugih kulturno-umjetničkih društava.

Svoj nastup u Županji zaokružiti će u nedjelju na glavnom gradskom trgu gdje će sudjelovati na sajmu „Zlatne niti“.

Iz HKUD-a „Antas Mucić“ zahvaljuju se gradonačelniku Grada Ljubuškog gosp. Vedranu Markotiću, kao i ministru financija u Vladi Županije Zapadno-hercegovačke gosp. Toniju Kraljeviću na svesrdnoj pomoći u organizaciji odlaska u Slavoniju gdje će promovirati Grad Ljubuški i našu županiju.

Također, iz HKUD-a zahvaljuju i sponzorima čiji će se proizvodi naći na štandu društva; Vinarija Keža, Podrum Begić, Podrum Tolj, Vinarija Petrus, Ekofilm Ljubuški i Svadbeni salon Ohio.

I ovim putem iz Uprave društva pozivaju sve one koji vole tradicijske pjesme i plesove da se mogu priključiti radu društva svakog ponedjeljka od 1.3.2022. u Osnovnoj školi Marka Marulića u 20 sati.

Svi su dobrodošli!

 
index Instagram400x230 youtube