Na Coolturnoj špici nastupa band Jazz kvartet Birdland iz Ljubuškog

Nakon ljetne stanke, u subotu 25. rujna, ponovno se družimo na  Cooltunoj špici, na našem kulturno – umjetničkom uglu, ispred Napretkovog nebodera u Bogovićevoj u 12 sati.

HKD Napredak, Napretkov kulturni centar  i Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH… svim građanima Zagreba i dragim nam gostima ponovno ove subote poklanjaju pomno birani glazbeni program, kako bi kulturna i glazbena događanja i dalje bila dio svakodnevnog života. Dobra glazba uvijek je dobar odabir, stoga dočekajmo ovu jesen upravo glazbom koja čovjeka oraspoloži i izmami osmjeh na licu, već svojim prvim notama.

Na dosadašnjim Coolturnim špicama ugostili smo mnoge, sve redom vrsne glazbenike i umjetnike, zahvaljujući kojima su ova naša kulturno umjetnička druženja vrlo posjećena i od mnogih prepoznata kao dobro provedeno subotnje zagrebačko popodne.

Osim širenja optimizma, dobrog raspoloženja i promocije dobre glazbe, jedan od ciljeva pokretanja Coolturne špice svakako je i stvaranje platforme gdje se mladi i talentirani umjetnici mogu predstaviti publici.

Tako ćemo u prvom dijelu Coolturne špice uživati u malo ozbiljnijim notama mladih i perspektivnih učenika u klasi prof. Ariane Gigliani Philipp. Na repertoaru su  Puccini, Hatze, Poulenec, Schumman, a izvodit će ih:  Rea Veseli, sopran Magdalena Martinčić, sopran Jakov Kalajžić, bas uz pratnju  Maje Šokac, klavir i  Dine Katnić,  prof – klavir.

Dok će nam se u drugom dijelu Coolturne špice predstaviti band koji je nastao za vrijeme pandemije koronavirusa u ljeto 2020., kada su se četvero prijatelja, vrsnih glazbenika okupili i radili ono što ih najviše veseli – svirali.  Nakon nekoliko uspješnih nastupa u okviru Napretkove podružnice Ljubuški osnovali su band Jazz kvartet Birdland. Kvartet čine četiri prijatelja, ljubitelja jazz glazbe Ivana Šaravanja, vokal i flauta,  Josip Bošnjak, klavir i klavijatura, Marko Jakovljević, bass i kontrabass i Mario Brkić, bubanj, koji će nas počastiti biranim jazz repertoarom.

S obzirom da nam uskoro predstoji festival „Ja bih ..5 dana Sarajeva u Zagrebu 2021.”, koji ove godine proslavlja 10 godina, biti će ovo prilika da malo detaljnije čujete što Vas sve očekuje i gdje nas možete naći i koga ćemo ugostiti.

Dobro nam došli!

 
 
Poslijednja izmjena danaPetak, 24 Rujan 2021 11:25
 
index Instagram400x230 youtube