Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru održao Dan poezije

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru jučer je održao Dan poezije.

Dan poezije se je odvijao u dva dijela. Prvi dio događaja Dan poezije odabrali smo najbolje radove. Najteži dio imalo je povjerenstvo jer svi radovi koji su pristigli mogu se uvrstiti u odličnu poeziju.

Naša koordinatorica za kulturu Marija Bagarić jedna je od organizatora događaja, a jučer je održala govor iz kojeg izdvajamo: "Hvala kolegice i kolege na velikom broju pristiglih radova. Vi ste budućnost. Sada ja ovdje stajem s govorom, čekam da Vi progovorite." 

U povjerenstvu su bile: prof. Tina Laco, prof. Marina Kljajo, prof. Marija Vukoja. Njihov posao je bio odlučiti koja su tri najbolja rada. A odlučile su da prvo mjesto osvaja Ema Tadić sa pjesmom "Znaš li me iza vrata", drugo mjesto osvaja Mateo Trlin sa pjesmom "Ej stara", a treće mjesto osvaja Valerija Bago sa kratkom pričom "Na tračnicama".

Drugi dio događaja Dan poezije smo završili u caffe Index. Sinoć svoje radove nisu predstavili samo pobjednici, već i ostali studenti koji su sudjelovali u natjecanju. Tako smo mogli čuti još nekolicinu kratkih priča koje su nam uljepšale večer. Posebno hvala profesorici Tini Laco koja je cijelu večer bila voditelj programa.

Naša koordinatorica za kulturu Marija Bagarić je odradila odličan posao, te je našim studentima približila poeziju na svoj karakterističan način. Marija kaže: "Volim kulturu, a posebno poeziju. Kada sam postala koordinatorica za kulturu Studentskog zbora odmah mi je prvo palo na pamet da organiziram Dan poezije. Krenila sam početi raditi na tom, te odjednom imamo velik broj zainteresiranih studenata. Nisam očekivala to. Kada sam sastavila povjerenstvo za izbor najboljih radova, rekla sam im samo "sretno" jer posao koji će upravo da odrade je težak. Moramo izabrati 3 najbolja rada, a svaki rad je bio vrijedan nagrade." 

Piva.jpg

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru je iznimno ponosan na ovaj projekt koji su imali. Lijepo je vidjeti kada imate studente koji su zainteresirani, ali ne samo to, možemo se izjasniti kako oni žive za književnost. Čak je pobjednica Dana poezije Ema Tadić izjavila kako poeziju piše i čita od malih nogu.

 
index Instagram400x230 youtube