U Knjižnici Ljubuški predstavljena zbirka poezije „Diva“ autora Ilije Fofića 

U Knjižnici Ljubuški predstavljena je zbirka poezije „Diva“ autora Ilije Fofića.

Nazočne ljubitelje pisane riječi, koji su se okupili u zaista velikom broju, uime organizatora JU „KŠC“ Ljubuški, srdačno je pozdravio Ivica Vizentaner.

Svoj osvrt na zbirku poezije „Diva“, izuzev autora Fofića, dali su prof. Antonia Galić i pjesnikinja Marija Lovrić-Crnjac.

Onome tko želi prepoznati osobni čvrsti stav i nepokolebljivo opredjeljenje za ono što smatra dobrom kao i osobni doživljaj sebe i svijeta, ova će zbirka pružiti to zadovoljstvo.”, istaknula je, među ostalim, o zbirci lektorica Antonija Galić.

Pjesnikinja Marija Lovrić-Crnjac istaknula je zadovoljstvo što je upoznala iznimno dobrog pjesnika Fofića te ukazala na ljubav koju pjesnik u svojim pjesmama gaji nadasve prema rodnom kraju, pri tome pročitavši nekolicinu pjesama iz zbrike.

Zahvalivši organizatorima i svima onima koji su doprinijeli da zbirka poezije „Diva“ ugleda svjetlo dana, pjesnik Fofić je pak, među ostalim, istaknuo: „Pišite svoje emocije, ono svoje pozitivno stavite na papir, jer riječ koja je zapisana ostaje zauvijek, a ono što nije zapisano, to prođe. U ovoj mojoj knjizi imate i vatre i vode, ono što je jako izraženo i emotivno i onog gdje lagano nešto teče. Zbirka ima naziv „Diva“. Ja sam rođen u Rami, kuća do kuće gdje je Diva Grabovčeva rođena. Ta Diva je obilježila moje djetinjstvo i cijelu Ramu. Ima jedna pjesma u mojoj zbirci posvećena njoj i upravo stoga sam odlučio da se ova zbirka zove „Diva“. Ima tu kamen, priroda, ono što nas okružuje, Vrioštica, voda koja izvire, koja je bistra, htio sam da  čuvamo tu prirodu. Ima pjesama o Vrgorcu, o Hercegovini… Nadam se da će ova knjiga probuditi dobro u ljudima.“

Programom je moderirala Mila Fofić.

Ukratko o autoru: Pjesnik Ilija Fofić rođen je 15. rujna 1969. godine na Zahumu; Prozor-Rama (BiH). Osnovnu i srednju školu završio je u Rami. Nakon Domovinskog rata i umirovljenja bavi se između ostalog i pisanjem pjesama. Oženjen je i ima četvero djece. Živi u Ljubškom. Zbirka poezije „Diva“ svjetlo dana ugledala je 2015. godine, u nakladi Gradskog kulturnog središta Vrgorac. Svoje prvo predstavljanje javnosti doživjela je u Knjižnici Ljubuški.

 
index Instagram400x230 youtube