Održan 7. okrugli stol predstavnika gradskih knjižnica s područja ŽZH

U Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu upriličen je 7. okrugli stol predstavnika gradskih knjižnica s područja ŽZH.

Na sastanku je, među ostalim, dogovoreno da se uputi dopis, kao ujedno i inicira sastanak s ministricom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružicom Mikulić glede dogovora o djelovanju gradskih knjižnica i tekućim pitanjima.

Ujedno, dogovoreno je da se nastavi iznimno dobra suradnja gradskih knjižnica glede kulturnih manifestacija koje su u proteklom razdoblju upriličene u zajedničkoj organizaciji, kao i ovakvi plodonosni susreti.

Sukladno navedenom, tijekom ljeta predstoji pregršt kulturnih manifestacija - književne večeri, izložbe rukotvorina, slika i fotografija, kao i likovna kolonija.

Prvi predstojeći događaj, izuzev raspisanih prijava za sudjelovanjem na izložbi rukotvorina, upriličit će se u Posušju 11. srpnja, kada će se održati književna večer s književnicima s područja ŽZH. 

Potom predstoji izložba rukotvorina rukotvoraca s područja ŽZH, koja će se upriličiti dana 19. srpnja u Ljubuškom.

Među brojnim aktivnostima istaknut ćemo i da će se dana 9. kolovoza u Ljubuškom upriličiti književna večer s književnicima s područja ŽZH, dok će se pak tradicionalna međunarodna likovna kolonija na rijeci Trebižat upriličiti 19., 20. i 21. kolovoza.

Novi susret predstavnika gradskih knjižnica upriličit će se 1. srpnja u Posušju, kada će se, među ostalim, razgovarati o ishodu sastanka s ministricom Mikulić.

 

 
index Instagram400x230 youtube