FOTO: U Knjižnici Ljubuški održana književna večer s Danielom Škegro

U Knjižnici Ljubuški održana je književna večer s književnicom, kolumnisticom i kantautoricom Danielom Škegro.

Uime organizatora JU „KŠC“ Ljubuški nazočne ljubitelje pisane riječi srdačno je pozdravio Ivica Vizentaner, koji je ujedno i moderirao programom književne večeri.

Osvrt na književno stvaralaštvo književnice Škegro dala je Marija Lovrić-Crnjac.

„Daniela Škegro u svojim zbirkama poezije donosi neiscrpnu ljubav prema rodnom kraju, prema domovini, suncu, kamenu i svemu što se rađa iz ovoga krša. Sve možemo promijeniti, ali mjesto rođenja ne – to je naš jedinstveni matični broj.“, istaknula je, među ostalim, Marija Lovrić-Crnjac.

Daniela Škegro zahvalila je organizatorima – JU „KŠC“ Ljubuški,  potom svima koji su svojom nazočnošću uveličali književnu večer upriličenu u Knjižnici Ljubuški, pri tome Hercegovinu, ali ujedno i Ljubuški, opisavši kao neiscrpan izvor motiva za njezin rad.

U glazbenom dijelu programa nastupile su Dream Team Babe iz Ljubuškog.

O književnici: Daniela Škegro književnica, kolumnistica i kantautorica čiji je stvaralački rad poznat i prepoznat ne samo u našoj zemlji već i u dijaspori. Kako i sama Daniela voli kazati, da je tek 0.01% ukoričeno, odnosno 5 zbirki, od onoga što smo imali do sada priliku čitati.

Na stotine kolumni koje su prenosili mnogi elektronski i tiskani mediji u cijeloj regiji, stotine iseljeničkih priča, preko 1000 izreka, samo su dio iz Danielinog prebogatog stvaralačkog rada. Može se pohvaliti s dosta Međunarodnih nagrada i  priznanja, kako za glazbu, tako i za poeziju. Spomenut ćemo da su njene poučne priče koje objavljuje na svoj FB stranici Hercegovka godine za godinu dana premašile doseg od 8.000.000 pregleda.

Danielu znamo i kao urednicu i voditeljicu emisija “Dan D” i “Kamen, sunce i milina – MADE IN HERCEGOVINA”. Daniela Škegro je idejni tvorac projekata/izbori, “Hercegovka godine”, ”Najpoželjniji Hercegovac Neženja” i Međunarodnog festivala lijepih i dobrih želja koji je trenutačno u tijeku. Na najljepši način je opjevala, opisala i predstavlja svoju Hercegovinu. Daniela je urednica i kolumnistica portala Hercegovka.net

Foto_3.jpg

Foto_2.jpg

Poslijednja izmjena danaPetak, 17 Lipanj 2022 08:40
 
index Instagram400x230 youtube