FOTO: U Knjižnici Ljubuški održana književna večer sa Sanijelom Matković

Večeras je u Knjižnici Ljubuški održana književna večer s književnicom Sanijelom Matković.

U ime organizatora - JU "KŠC" Ljubuški, nazočne ljubitelje pisane riječi, srdačno je pozdravio Ivica Vizentaner, koji je ujedno i moderirao programom.

Svoj osvrt na književno stvaralašto književnice Matković dali su Marija Lovrić-Crnjac, Marela Jerkić Jakovljević i Nada Đerek.

Poseban naglasak je bio na posljednjem napisanom autoricinom romanu naslovljenom "Kiša boje tulipana". "Knjiga je napisana nakon što sam dobila dijagnozu. Pisala sam je kroz lik umjetnice Lane. Jedna kreativna borba s bolesti. Priča koja ima poruku da nas bolest ne određuje, da bolest jednostavno morate prihvatiti kao dio života i naučiti se živjeti s njom.

Bolest ima i svoje neke prednosti i izazove jer prelazite granice za koje nikada prije niste znali. Ne treba čovjek odustati jer život je stvar stava, pozitivnih misli i odluka. Bolesti se mogu pobijediti samo ako je čovjek dovoljno ustrajan u toj borbi.", istaknula je književnica Matković.

Književnu večer svojom nazočnošću obogatila je jedna od najvećih živućih hrvatskih pjesnikinja Božica Jelušić.

U glazbenom dijelu večeri nastupila je Ana Jerkić, učenica Srednje glazbene škole Ljubuški.

Ukratko o autorici: Sanijela Matković je hrvatska i bosanskohercegovačka književnica, pjesnikinja, dramska spisateljica i slikarica iz Širokog Brijega.

Autorica je 23 tiskanih i pet digitalnih knjiga. Članica je Društva hrvatskih književnika, PENA-a BiH, Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, širokobriješkog ogranka Matice hrvatske, kulturna i kazališna djelatnica

Objavljuje na Hrvatskom, Engleskom i Talijanskom jeziku. Njezini poetski i prozni uradci zastupljeni su u međunarodnim antologijama, zbirkama i zbornicima.

Dobitnica je mnogih književnih nagrada, a u listopadu 2019., godine izborom iz njezinog poetskog opusa, otvoren je Međunarodni književni Festival X. Čehovljeve – Jeseni na Jalti.

 

Sanijela_Matković_4.jpg

Sanijela_Matković_3.jpg

 
index Instagram400x230 youtube