NAJAVA: U Knjižnici Ljubuški književna večer sa Sanijelom Matković

JU "KŠC" Ljubuški organizira književnu večer s književnicom Sanijelom Matković, koja će se upriličiti u četvrtak 12. svibnja, s početkom u 19 sati, u Knjižnici Ljubuški.

Svoj osvrt na književno stvaralaštvo književnice Matković dat će Marela Jerkić Jakovljević, Nada Đerek i Marija Lovrić-Crnjac.

U glazbenom dijelu programa nastupit će učenici Glazbene škole Ljubuški.

Ukratko o književnici: Sanijela Matković je hrvatska i bosanskohercegovačka književnica, pjesnikinja, dramska spisateljica i slikarica iz Širokog Brijega.

Autorica je 11 tiskanih i pet digitalnih knjiga. Članica je Društva hrvatskih književnika, PENA-a BiH, Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, širokobriješkog ogranka Matice hrvatske, kulturna i kazališna djelatnica

Objavljuje na Hrvatskom, Engleskom i Talijanskom jeziku. Njezini poetski i prozni uradci zastupljeni su u međunarodnim antologijama, zbirkama i zbornicima.

Dobitnica je mnogih književnih nagrada, a u listopadu 2019., godine izborom iz njezinog poetskog opusa, otvoren je Međunarodni književni Festival X. Čehovljeve – Jeseni na Jalti.

 
index Instagram400x230 youtube