NAJAVA: U Knjižnici Ljubuški predstavljanje knjige „Sjahali kićeni svatovi“ autora Stanislava Vukorepa

Niz raznovrsnih predstavljanja knjiga u Knjižnici Ljubuški se nastavlja. Naime, u srijedu 13. listopada, s početkom u 19 sati, u organizaciji JU "KŠC" Ljubuški, bit će upriličeno predstavljanje knjige „Sjahali kićeni svatovi“ autora Stanislava Vukorepa te pjesme „Prođi brata zovi svata“ autorice Vesne Papac Slobođan.

Osvrt na knjigu, izuzev autora Vukorepa, dat će prof. Ante Paponja, dok će pak svoj osvrt na pjesmu, izuzev autorice Papac Slobođan, dati prof. Ljiljana Herceg.

Ukratko o knjizi: Knjiga "Sjahali kićeni svatovi" plod je višegodišnjega terenskog istraživanja i prikupljanja podataka, dokumenata, fotografija i razgovora o starim svadbenim običajima do kraja 60-tih godina dvadesetoga stoljeća. Bilo je to vrijeme kada su svatovi jahali na biranim konjima i kada se znalo i izuzetno poštivalo ulogu svatovskog časnika u svatovima. Knjiga je napisana na 296 stranica s mnoštvom crno-bijelih fotografija.

Ukratko o pjesmi: Stari svadbeni običaji jugoistočne Hercegovine, uprizoreni u Ravnom 1.lipnja 2019. godine u sklopu manifestacije Ravanjski ljetni dani kulture, opjevani u pjesmi Prođi brata zovi svata autorice Vesne Papac Slobođan. Pjesma je napisana i popraćena fotografijama koje prikazuju dijelove svadbene ceremonija sa svim sudionicima i posjetiteljima događanja. Za scenarij izvedbe svadbe poslužila je knjiga Sjahali kićeni svatovi.

 
index Instagram400x230 youtube