Predstavnici Knjižnice Ljubuški sudjelovat će na drugoj radionici projekta „Digitalni građanin 2.0“

Nakon održane prve radionice, u okviru projekta „Digitalni građanin 2.0“, u predstojeći petak 24. rujna, s početkom u 10 sati, predstavnici Knjižnice Ljubuški sudjelovat će na drugoj radionici  „Upoznavanje micro:Maqueen robota“, koja će se održat online preko platforme Zoom .

Na radionici će biti prezentirani dijelovi i karakteristike micro:Maqueen robota. Izradit će se programi za upravljanje crvenim svjetlećim diodama, RGB diodama te kretanje robota i reproduciranje zvuka.

Programirat će se primjeri za praćenje linije te detektiranje i zaustavljanje robota ispred prepreke.

Podsjećamo, Knjižnica Ljubuški uključena je u projekt "Digitalni građanin 2", po okončanju kojega će postati bogatija za micro:Maqeen robot te će svi članovi knjižnice biti u prigodi posuditi isti.

Naime, projekt „Digitalni građanin 2.0“ nastavlja razvijati postojeće knjižnice pretvarajući ih u napredne centre digitalnih kompetencija. Projektom se želi pomoći knjižnicama da postanu centri za razvoj digitalnih kompetencija djece i odraslih u kojima će oni moći usvajati nova znanja i vještine. Na taj će način knjižnice postati mjesta koja pomažu građanima da se bolje suoče s današnjim izazovima i tržištem rada te im pomognu da prevladaju averziju prema novim tehnologijama.

Kroz ovaj projekt uključenim knjižnicama će se donirati micro:Maqueen roboti koji su upravljani micro:bitom te će se organizirati edukacijske radionice za knjižničare, na kojima će se knjižničari educirati o korištenju edukacijskih tehnologija kako bi mogli organizirati besplatne radionice kodiranja i digitalnog stvaranja za javnost u svojim knjižnicama. Moguće ga je programirati da se kreće, prati liniju, izbjegava prepreke, a sadrži i zujalicu kojom može reproducirati zvuk, 4 RGB svjetleće diode i 2 obične LED diode.

 
index Instagram400x230 youtube