FOTO: U Knjižnici Ljubuški predstavljene zbirke poezije Mile Matijašević

Večeras su u Knjižnici Ljubuški, u nazočnosti velikog broja zaljubljenika u poeziju, predstavljene zbirke poezije "Probuđena sjećanja" i "Bakine pisme u jeseni života" autorice Mile Matijašević.

Izuzev autorice Matijašević, svoj osvrt na zbirke dao je književnik prof. Mate Grbavac.

„Dragi čitatelji, vi koji budete čitali ove moje pjesme, molim vas nemojte biti strogi kritičari. Možda ove pjesme nisu savršene, ali su stvarne i iskrene. Kada bih ih pisala drugačije to ne bih bila ja. Ja sam jedna obična žena sa sela, koja se pisanjem intenzivnije počela baviti u svojim 60-ima. Pisala sam i prije, u ranoj mladosti i srednjim godinama, ali nisam imala hrabrosti nastaviti. Pitat ćete se što me je sada navelo pisati. Kad je moja unučica došla iz škole, rekla je da mora napisati jednu pjesmu o domovini, a ja sam se ponudila da joj pomognem. Tada sam počela i nisam se mogla zaustaviti, stekla sam malo samopouzdanja i hrabrosti. Tako su nastale moje pjesme.“, istaknula je, među ostalim, autorica, zahvalivši organizatorima predstavljanja - JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, kao i svima onima koji su dali svoj doprinos da zbirke poezije ugledaju svjetlo dana.

Profesor Grbavac je, među ostalim, istaknuo da su posrijedi pjesme koje su prepune životne mudrosti, različite životne tematike te je pročitao nekolicinu istaknuvši da će se iste naći u novim brojevima časopisa Motrišta i Osvita, što je veoma razveselilo autoricu.

Svoj obol predstavljanju naprijed navedenih zbirki dali su i članovi Kluba kulture "Libuša" - Sara Jezidžić, Jure Vranješ, Mateo Pavlović, Monika Grgić i Anamarija Milas, koji su pročitali nekolicinu pjesama iz zbirki poezije.

U glazbenom dijelu programa nastupila je ženska klapa "Izvor" iz Studenaca.

Moderator predstavljanja bio je Ivica Vizentaner.

Foto_4.jpg

 

Foto_6.jpg

 

Foto_3.jpgFoto_5.jpg

Foto_2.jpg

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 21 Srpanj 2021 23:13
 
index Instagram400x230 youtube