NAJAVA: U Knjižnici Ljubuški predstavljanje zbirki poezije Mile Matijašević

JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški organizira predstavljanje zbirki poezije „Probuđena sjećanja“ i „Bakine pisme u jeseni života“ autorice Mile Matijašević.

Isto će se upriličit u srijedu 21. srpnja, s početkom u 20 sati, u Knjižnici Ljubuški.

Izuzev autorice Mile Matijašević, svoj osvrt na zbirke poezije dat će prof. Mate Grbavac.

Program predstavljanja glazbeno će obogatiti ženska klapa "Izvor" - HKUD Studenčica iz Studenaca.

Ukratko o autorici: Mila Matijašević, rođena je u Proboju 1948. godine, kao jedanaesto dijete u obitelji. Osnovnu školu pohađala je u Proboju i Vitini. Udana u Vašaroviće gdje i danas živi. Pjesme piše od mladosti, a objelodanila je dvije zbirke poezije „Probuđena sjećanja“ i Bakine pisme u jeseni života“. Mada je objelodanila dvije zbirke poezije, većinu pjesama ne zapisuje - zna ih napamet. Pjesme su različite životne tematike, prepune životne mudrosti.

U predgovoru svoje knjige „Probuđena sjećanja“ autorica je istaknula sljedeće: „Dragi čitatelji, vi koji budete čitali ove moje pjesme, molim vas nemojte biti strogi kritičari. Možda ove pjesme nisu savršene, ali su stvarne i iskrene. Kada bih ih pisala drugačije to ne bih bila ja. Ja sam jedna obična žena sa sela, koja se pisanjem intenzivnije počela baviti u svojim 60-ima. Pisala sam i prije, u ranoj mladosti i srednjim godinama, ali nisam imala hrabrosti nastaviti. Pitat ćete se što me je sada navelo pisati. Kad je moja unučica došla iz škole, rekla je da mora napisati jednu pjesmu o domovini, a ja sam se ponudila da joj pomognem. Tada sam počela i nisam se mogla zaustaviti, stekla sam malo samopouzdanja i hrabrosti. Tako su nastale moje pjesme.“

Radujemo se vašem dolasku!

 
index Instagram400x230 youtube