Održano predstavljanje književnog opusa spisateljice Milene Jukić Bandić

U prepunom Kulturnom centru, u organizaciji JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, upriličeno je predstavljanje književnog opusa spisateljice Milene Jukić Bandić.

Naime, u nazočnosti velikog broja polaznika dječjih vrtića s područja grada Ljubuškog, spisateljica Milena Jukić Bandić predstavila je svoj književni opus, posebnu pozornost posvetivši slikovnici Umišljena bubamara, koju je i, uz interakciju s djecom, pročitala.

"Umišljena bubamara topla je i edukativna priča izrazito lijepe i plemenite poruke koja promiče prihvaćanje drugačijih te slavi ljepotu srca i duha. Kroz jednostavan tekst pisan djeci, autorica progovara o kompleksnoj problematici međuljudskih odnosa, a odabirom bubamare kao glavnog protagonista, u središte interesa vrlo promišljeno postavlja dijete.
Tijek priče vjerno prate izvrsni radovi poznate ilustratorice koja radnju smješta u bajkoviti zeleni svijet, razumljiv i blizak mladom čitatelju.", istaknula je među ostalim Jukić Bandić.

Djeca su bila oduševljena prekrasnim i ugodnim druženjem.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u prekrasnom prirodnom ambijentu gradskog parka na ugodno druženje s nagrađivanom spisateljicom, koja cjelokupan prihod od prodaje svojih slikovnica daruje u raznovrsne humanitarne svrhe.

Ukratko o autorici: Milena Jukić Bandić rođena je 1981. godine u Imotskom gdje je završila osnovnu i srednju školu. Na Filozofskom fakultetu u Splitu 2005. godine završila je studij razredne nastave i hrvatskog jezika, a 2014. godine diplomirala je bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Mostaru. Radila je kao učiteljica razredne nastave, a danas radi na mjestu knjižničara u jednoj osnovnoj školi. Piše i objavljuje uglavnom za djecu. Objavila je 9 slikovnica. Ujedno, stalna je suradnica u listovima za djecu Cvitak i Cvrčak.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 08 Lipanj 2021 14:20
 
index Instagram400x230 youtube