Otvorena skupna izložba slika polaznika tečaja crtanja i slikanja u Knjižnici Ljubuški [foto]

Večeras je, u organizaciji JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, svečano otvorena skupna izložba slika polaznika tečaja crtanja i slikanja za djecu i odrasle u Knjižnici Ljubuški.

Izlagače, kao ujedno i veliki broj ljubitelja lijepe umjetnosti, uime organizatora pozdravio je Ivica Vizentaner. 

Svoj osvrt na tečaj i izložbeni postav dao je voditelj tečaja magistar slikarstva Jure Paponja.

"Kroz tečaj crtanja i slikanja u Knjižnici Ljubuški ljudima svih generacija pruža se prilika da u opuštenom ozračju uče i stvaraju. Kako je većina polaznika ovog ciklusa iza sebe imala iskustvo s prijašnjih tečajeva fokus je bio na učenju naprednijih tehnika koje su uključivale crtanje linearne perspektive i portreta. 

Svi polaznici su s velikim entuzijazmom pohađali tečaj, dolazili bi i sat vremena ranije od zakazanog termina kako bi pripremili svoje palete, kistove ili pronašli neki novi motiv koji će naslikati. Redoviti dolasci, konstantan rad i mnogo truda uloženoga u stvaranje rezultirao je ovom izložbom, izložbom kojom se zbog kvalitete nastalih radova svi mogu s pravom ponositi.

Umjetnost je sredstvo komunikacije, a u ovom ciklusu prioritet je bio na učenju "gramatike" i likovnog jezika s ciljem kako bi polaznici s vremenom samostalno mogli naslikati vlastitu priču i progovorili na sebi svojstven način kroz slikarstvo ili neki drugi vid likovne umjetnosti.

Promatrati gotovo djelo u koje je uloženo znanje i vrijeme istinska je radost i neka im taj osjećaj uvijek bude pokretačka snaga i vodilja do novih likovnih otkrića", istaknuo je prof. Paponja, koji je ujedno otvorio izložbu te dodijelio polaznicima tečaja zaslužene certifikate.

Svi posjetitelji Knjižnice Ljubuški mogu vidjeti prekrasan izložbeni postav do ponedjeljka 17. svibnja - do kada izložba ostaje otvorena.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 12 Svi 2021 14:49
 
index Instagram400x230 youtube