JU "KŠC" Ljubuški: Novi knjižnični program u Knjižnici Ljubuški

Istaknuto JU "KŠC" Ljubuški: Novi knjižnični program u Knjižnici Ljubuški

JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški predvodnik je u organiziranju brojnih i raznovrsnih kulturnih i sportskih manifestacija na području Grada Ljubuškog.

U okviru Ustanove djeluje i Knjižnica Ljubuški – u kojoj se kontinuirano upriličavaju kojekakvi tečajevi, književne večeri, predstavljanja knjiga, tribine, edukativne i kreativne radionice, razmjene knjiga i štošta drugo. Uzgred rečeno, tijekom tekuće godine, unatoč pandemiji prouzrokovanoj s korona virusom, u istoj je upriličeno 30 manifestacija.

Izuzev navedenoga nadasve bismo istaknuli svakodnevni rad s korisnicima usluga knjižnice, koji u bogatom knjižnom fondu - koji se konstantno obogaćuje, mogu pronaći željena štiva.

Premda knjižnica od 2002. godine koristi knjižnični program „Medved“, isti je zastario te je bilo neophodno priskrbiti novi suvremeni knjižnični program - „Metel“  koji će ubuduće značajno olakšati rad i pretragu knjiga djelatnicima i članovima. Ujedno, veoma bitno je istaknuti da se od sada knjižni fond može pretraživati online preko skupnog kataloga Metelwin.

Novim knjižničnim programom koji se počeo primjenjivati u svakodnevnom radu, ali ujedno i digitalizacijom Hemeroteke te nabavkom 3D printera, Knjižnica Ljubuški, kao jedna od rijetkih u BiH koja posjeduje navedeno, ide ukorak s vremenom i s poboljšanjem svojih svakodnevnih usluga.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 22 Prosinac 2020 08:17
 
index Instagram400x230 youtube